Időseken és korlátozott képességűeken segítenek

0
43

A Bellyei járásban működő Baranya Egyesület a járással együttműködve a Kívánj! (Zaželi!) projekt keretében időseken és magatehetetlen embereken segít.

A laskói székhellyel működő Baranya Egyesület 1994-ben alakult, azóta számos olyan továbbképzést, projektet valósított meg, amelyekben a környező települések magyarjai is részt vettek. Most egy újabb programot pályázott meg a Bellyei járás, melyben helyi, tartósan munkanélküli nőket foglalkoztatnak azzal a céllal, hogy a járás falvaiban élő idős vagy magatehetetlen embereket segítsék. Az egyesület arra kéri most a Bellyei járásban élőket, hogy jelentkezzenek, ha szükségük van segítségre.

Segítségre jogosultak: minden 65 évnél idősebb személy, függetlenül attól, hogy mekkora nyugdíjjal rendelkezik, a mozgáskorlátozottak, testi vagy értelmi fogyatékosok, krónikus betegek a korukra való tekintet nélkül, valamint azok az egyedülálló személyek, akik nem képesek a megfelelő önellátásra. 

Az egyesület alkalmazásában álló helybéli asszonyok a szóban forgó rászorulóknak segítenek a mindennapokban, megfőznek, kitakarítanak, tűzifát készítenek be, bevásárolnak, befizetik a csekkeket, kiváltják a gyógyszereket.

Az, aki úgy érzi, hogy jól jönne némi segítség a mindennapokban, jelentkezzen munkanapokon január 31-ig személyesen Bellyén, a Bellyei járás székhelyén, Laskón a Baranya Egyesület Petőfi Sándor utca 92. szám alatti székházában, vagy a faluban tevékenykedő, a projektben dolgozó nők egyikénél, vagy az alábbi telefonszámokon: 031-750-891 vagy 031-322- 602. (hd)