Idén Sepsén kezdődött a magyar kártya kedvelőinek találkozója

85

Negyedik éve nagy népszerűségnek örvend a magyarkártya-játék hódolóinak a találkozója. Az idei első összejövetel házigazdái a sepsei HMDK-alapszervezet tagjai voltak.

Minden idők legnépszerűbb játékszere a játékkártya, hosszú évszázadokon át arisztokraták, polgárok hódoltak neki, de a katonák, diákok, asszonyok és a pórnép körében is egyaránt népszerű volt.

Magyarságunk berkeiben is sokan hódolnak a kártyajátéknak. A HMDK sepsei, pélmonostori, kórógyi alapszervezete, valamint a Vukovári Magyarok Egyesületének tagjai négy éve közös belotte-versenyt indítottak, és azóta felváltva találkoztak a négy településen. Az idei évtől a sepsei, a kórógyi és vukovári magyarok vesznek részt a találkozókon.

– Nagyon jó a kapcsolat vidékünk magyar szervezetei között, ezekkel az összejövetelekkel pedig egy újabb olyan közösségi eseményt teremtettünk, amelynek során találkozhatunk egymással, és nagyon jó szórakozási, kikapcsolódási lehetőség is. Ami viszont a legfontosabb, hogy együtt vagyunk, ennek különösen ebben az időszakban van jelentősége, amikor az emberek nehezebben mozdulnak ki otthonaikból – mondta Prosszer Horvatin Szanella, a HMDK sepsei alapszervezetének alelnöke.

Újabb találkozókra fog sor kerülni, és hamarosan ismét asztalhoz ülnek a magyarkártya-játék kedvelői.