Idén is sikeres volt a laskói halfőző

255

A verseny népszerűségét mutatja, hogy múlt szombaton is, a maximális kapacitást kihasználva, ötvenkét bográcsban főtt a halpaprikás a laskói ifjúsági otthon udvarán.

Idén is megrendezte a már hagyományosnak mondható tavaszi halpaprikásfőző-versenyt a Laskói Ifjúsági Egyesület és a HMDK laskói alapszervezete. A szombati versenyen 52 bogrács alatt gyújtottak tüzet, majd mindenki a saját, jól bevált receptje alapján főzte meg vidékünk egyik legkedveltebb ételét.

– Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a laskói tavaszi halpaprikásfőző-verseny iránt, aminek nagyon örülünk.  Fontos, hogy a faluban legyenek olyan rendezvények, melyek lehetőséget adnak egy kis kikapcsolódásra és baráti versengésre. Szerencsére végre van egy olyan székhelyünk is, ahol nem jelent gondot egy ilyet tető alá hozni – tudtuk meg Munk Erik főszervezőtől, aki hozzátette, az előző évekhez hasonlóan most is kihasználták a maximális helykapacitásokat, így kénytelenek voltak a később  jelentkezőket már elutasítani.

A versenyen a zsűri tagjai (Déra Lajos, Kettős Áron és Thomájer Béla) úgy ítélték meg, hogy a legjobb halételt a laskói Ljubastyik Ferenc főzte, a második hely a várdaróci Micheli Zsoltot illette meg, míg a „bronzérmet” a kopácsi vadászok csapata vihette haza.