Györffi Réka műsorajánlója

0
630
Györffi Réka
Györffi Réka

Györffi Réka a Duna Médiaszolgáltató Zrt. szerkesztője. Korábban a Duna Televízióban a Kívánságkosár, a Dankó Rádióban az élő kívánságműsor szerkesztésében segédkezett. Jelenleg a Rádiószínház hangjátékaival, a külhoni kommunikációval és a sajtókapcsolatok ápolásával foglalkozik.

A Noé barátai mindig megdobogtatja a szívem: kis kedvenceket és nagy testű vadállatokat mutat be. A bemutatott állatvilág sokszínűsége Noé bárkáját idézve egyben azt az üzenetet hordozza, hogy odafigyeléssel, fajmentő programokkal megőrizhető az élővilág fajgazdagsága (hétfő, Duna, 4.50). Kedd délutánra a Mindenki Akadémiája műsorát választom. A tudományos világ eredményeit, felfedezéseit közérthetően és élvezetes formában mutatják be a különböző tudományágak jeles képviselői (M5, 17.55). Szerda délelőtt a gyerekekről felnőtteknek szóló Vendég a háznál telefonügyeletet tart; Keresztes Ilona szerkesztő hallgatói kérdésekre válaszol szakértők bevonásával. A soron következő adásban a fegyelmezés és a verés témája kerül terítékre. Dr. Gyurkó Szilvia, az UNICEF Magyarországi Bizottságának gyermekjogi igazgatója gyermekjogokkal kapcsolatban ad felvilágosítást (Kossuth Rádió, 11.32). Csütörtökön a Tér-időben az első magyarországi szívátültetésről tudhatunk meg többet: 1992-ben Szabó Zoltán professzor több évi felkészülés után sikeres, életmentő transzplantációt hajtott végre Schwartz Sándoron, aki a huszonöt évvel ezelőtt készült archív felvételen és ma, boldog családfőként is megszólal Gimes Júlia riportjában (Kossuth Rádió, 14.34). Pénteken Farkas Erika műsorvezető és A Hely stábja Leányfaluba látogat, a Sorg-villába. Az eredeti tulajdonos, Sorg Antal a két világháború közti időszak egyik legnagyobb építőipari vállalkozója és Horthy barátja volt. A meseszép, historizáló stílusú villát megálmodója nem sokáig élvezhette, a kommunista hatalom bebörtönözte őt, az épületet államosították, és sok évre pártüdülő lett belőle. Kádár 1956-ban itt tárgyalt és döntött Nagy Imre sorsáról (Kossuth Rádió, 11.07).

Legyen a humoré a szombat délután! A Szeszélyes évszakok Antal Imre páratlan műsorvezetővel, ahogy egykor, ma is televízió elé ültet minden humorkedvelőt. A régen látott jelenetekben a színészi alakítások sohasem fakulnak, jó újra látni Peterdi Pál rovatát és nevetni a remek vicceken (M3, 14.40). Vasárnap estére remek kikapcsolódást ígér az izgalmas, Kártyavár című amerikai politikai dráma következő epizódja. A filmsorozat fő témája a manipuláció és a hatalom megszerzése; főszereplője  Frank Underwood (Kevin Spacey) demokrata képviselő (Duna, 21.10).