Gaskó Balázs heti ajánlója

684
gasko

Ezen a héten Gaskó Balázs, a Család-barát népszerű műsorvezetője szemezgetett a rádió és a televízió kínálatából.

Hétfőn kiemelném az Időfutár című adást, amelyben közreműködik a fiam, Gaskó Simon. Ezt az ifjúsági rádiósorozatot a család, ha nem is élőben, de interneten legalábbis követi. A fiam azonban sohasem árulja el nekünk, hogyan folytatódik a történet (Kossuth Rádió, 19.30).

Keddre a Duna Anzixot ajánlanám, amely a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig mutatja be a Duna útját. Csodálatos természeti tájakon barangolhatunk, miközben történelemből megtudhatjuk azt, amit esetleg az iskolában elszalasztottunk. A Duna számomra azért is érdekes, mert horgászként ezt a folyót szeretem a legjobban (Duna 17.00).

Szerdán a Borvacsora című műsor miatt fogok a képernyő elé ülni, mert minden, ami borral vagy ennivalóval kapcsolatos, az számomra fontos. Itt pedig jó látni, hogy mások úgy beszélgetnek, hogy van mellettük egy pohár, és nemcsak a mikrofon. (M1 13.30).

Csütörtökön a Rádiószínházban az Asszony a fronton című alkotását olvassa fel maga az írónő, Polcz Alaine, akit én különösen kedvelek. Nemcsak olvastam ezt a regényét, hanem kétszer beszélgethettem is vele, ami számomra meghatározó volt. Mindegyik alkalommal a halálról volt szó, és a beszélgetések végére az ember igazán örülhetett annak, hogy él (Kossuth Rádió 13.05). Este pedig a Munkaügyekre hívom fel a figyelmet, amelyben színészek játszanak el abszolút életszerű helyzeteket rengeteg humorral. Molnár Piroska azonban elárulta nekem, hogy időnként szabad rögtönözniük is, annak ellenére, hogy szövegkönyv alapján dolgoznak (M1 21.35).

A labdarúgás a harmadik-negyedik helyen áll az életemben, így pénteken biztosan az Észtország-Magyarország világbajnoki selejtezőt fogom megnézni. Azért is érdekel ez a mérkőzés, mert teljesen felborult a hátsó védelmünk, így kérdéses, hogyan tudjuk megoldani a védekezést. Mindenesetre már most fogadni mernék rá, hogy ezúttal nyerni fogunk (M1 20.15).

Szombaton a Hogy volt?!… adásában a hetvenéves Dózsa László anekdotázik. Amikor elkezdtük felvenni a műsort, azt hittük, hogy egy művészi beszélgetést készítünk, de végül elképesztő történeteket hallhattunk, amelyek rendkívül szórakoztatóak voltak. Többek között azt is megtudtuk, hogy a művészúr egy kis időt cirkuszban is dolgozott, csakúgy, mint édesanyja, akinek késdobáló számai voltak (Duna 19.30).

Vasárnapra az állatbarátokra tekintettel a Noé barátait ajánlanám. Ebben a sorozatban az állatoké a főszerep, szakértők bevonásával rengeteg mindent megtudhatunk kedvenceink életéről (M2 9.30).

 

{fcomment}