Évértékelőn a HMDK képviselője

0
285
vona

Budapest – Január 29-én, szombaton  a budapesti Sportmax Csarnokban tartotta évértékelő rendezvényét a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

A hét végén tartotta Vona Gábor, a Jobbik parlamenti párt elnöke évértékelő beszédét. Erre meghívót kaptak a Magyarországra akkreditált diplomaták és a határon túli nemzeti közösségek azon szervezetei, amelyek mindig következetesen kiálltak a magyarságért. A HMDK-t Andócsi János alelnök képviselte, akit elsőként üdvözöltek a nagygyűlésen.

Vona jó egyórás beszédében ostorozta a kormányt, az MSZP-t és a „cigánykérdés” megoldására tett nem szokványos megoldási javaslatokat.

Andócsi lapunknak elmondta, a nagygyűlés után találkozott Vona Gábor pártelnökkel és Szávay Istvánnal, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének vezetőjével. A beszélgetés során kitértek a régió népeinek összefogásával kapcsolatos kérdésekre és a markáns nemzetpolitika fontosságára. Andócsi elmondta, a HMDK természetes szövetségese a Fidesz, de meghallgat minden olyan pártot, amelynek van mondanivalója a határon túli magyarsággal kapcsolatban.