Esküvőjüket halasztották el a járvány miatt

0
554
Hájek Noémi és Zsivics Mihael

Az élet minden területére, így az esküvőkre is hatással volt a koronajárvány. Azoknak a pároknak, amelyek az elmúlt hónapokra tervezték „nagy napjukat“, a korlátozások miatt más időpontot kellett választaniuk. Zsivics Mihael és Hájek Noémi is kénytelenek voltak elhalasztani a májusi esküvőjüket, de, mint mondják, a kényszerhelyzet nem csak negatívumokat hozott.

Misi és Noémi másfél éve tervezik esküvőjüket és lakodalmukat, melyet idén május 23-ára tűztek ki. Tizenegy évvel ezelőtt ismerkedtek össze az internetnek köszönhetően, és az eszéki magyar iskolaközpontban találkoztak először.

– A központ gimnáziumában kezdtem meg középiskolai tanulmányaimat, az első tanítási napon láttuk meg egymást először. Misi akkor már másodéves volt az idegenforgalmi szakon. Aznap már egy párt alkottunk – mesélt Noémi arról, hogyan ismerte meg élete párját.

2018 szeptembere óta bérelnek közös lakást Budapesten, és itt is sikerült elhelyezkedniük, Noémi egy izlandi pénzügyi szolgáltatónál dolgozik háttérirodai munkatársként, Misi pedig egy német programfejlesztő cégnél tölt be programozói állást.

Kapcsolatuk jelentős eseményeire ősszel kerül sor

A lánykérésre 2018 novemberében került sor egy budapesti welness hotelben. Ettől a naptól kezdve tervezik lakodalmukat, tavaly ilyenkor már komoly elképzeléseik voltak.

A vendégeket külön-külön fogadják majd szülőfalujukban, Kiskőszegen és Karancson, utóbbi településen élnek Noémi szülei, és itt kerül sor az esküvői szertartásra is a református templomban, a lakodalomra pedig Hercegszőlősön. A forgatókönyv marad, csak a dátum változott időközben.

– Eleinte még reménykedtünk, hogy Európára nem lesz akkora hatással a járvány, mint az ázsiai országokra, de ahogy telt az idő, egyértelművé vált, hogy lépnünk kell, nehogy lemaradjunk az őszi szabad időpontokról – mondta Misi.

Döntésükben megerősítették őket esküvői szolgáltatóik is, kivétel nélkül mind azt tanácsolták nekik, őszi időpontot válasszanak.

– Megbeszéltük Misivel, hogy ha nehéz szívvel is, de elengedjük a májusi időpontot. A szépkorú és krónikus betegséggel küzdő vendégeink biztonsága érdekében mindenképp halasztunk, még akkor is, ha közben javul a helyzet. Mint utóbb kiderült, mindenféleképpen kénytelenek lettünk volna halasztani, hiszen mi nagyobb lagzit tervezünk, külföldi vendégekkel is – tette hozzá Noémi.

Még március közepén „átütemezték” a menyegzőt október közepére. Noémi megjegyezte, ebben a helyzetben nem a dátum a legfontosabb, de ha mégis jelentőséget tulajdonítanának az időpontoknak, választásuk szerencsés is egyben, ugyanis kapcsolatuk nagy eseményei – megismerkedésük, összeköltözésük, a lánykérés – mind-mind ősszel történtek.

Egy nap alatt sikerült áttenni az időpontot

Az időpont-változtatás nem csupán érzelmi kérdés, gyakorlati szempontból is sok bonyodalommal járhat. Szerencsére – mondták – egy stresszes nap alatt sikerült áttenniük az egész lakodalmat, méghozzá úgy, hogy ez nem járt pluszköltséggel sem, a szolgáltatók megértőek és együttműködőek voltak, csakúgy, mint vendégeik, akik velük együtt örültek, hogy sikerült új időpontot találni. 

A változtatásnak pozitív velejárói is voltak

– Öröm az ürömben, hogy az októberi dátumra sikerült lefoglalni azt a zenekart, amelyet eredetileg szerettünk volna – mondta Misi.

Noémi hozzáfűzte, az is jól jött, hogy a hónapokon át tartó karanténban több időt tölthettek együtt.

– Mindkettőnk munkahelye otthoni munkavégzést rendelt el, így a karantént kettesben töltöttük. Csak a közeli üzletekbe jártunk le, néha sétáltunk, ezenkívül hobbijainkra is jutott idő. Misi nagy videojátékos, én pedig olvasni szeretek inkább és sorozatokat nézek – nyilatkozta lapunknak Noémi.

A karanténban természetesen több idejük volt lagzijuk tervezgetésére is, hogy még tökéletesebb lehessen életük nagy napja, amelyen megpecsételik kapcsolatukat.