Első lett az országos mas-wrestling versenyen

0
1268

Ifj. Sója Bálint szombaton az országos mas-wrestling bajnokságon vett részt a magyarországi Látrányban (Somogy megye), melyen első lett a kategóriájában. Innen már egyenes út vezet az Európa- és a világbajnokságra.

Olvasóinknak már nem kell bemutatnunk ifj. Sója Bálintot, aki a mas wrestlinget csak nem régóta űzi, de már számos aranyérem tulajdonosa.

Szombaton országos bajnokságon vett részt a magyarországi Látrányban, melyen, mint mondta, próba szerencse alapon indult, hiszen egy decemberi izomhúzódást követően nem tudott edzeni. Akkor Los Angelesbe készült az amerikai nyílt bajnokságra, de a sportbaleset miatt azt a versenyt le kellett mondania.

 

 

– Mivel nem tudtam edzeni a szombati bajnokságra, a harmadik helyezésnek is nagyon örültem volna, arról álmodni sem mertem, hogy a kategóriám legjobbja leszek – mondta Bálint.

A 125 kg-os kategóriában 12 versenyző indult, Bálint minden ellenfelét 2-0-ra legyőzte, köztük a döntőben Juhász Csabát, a háromszoros magyar bajnokot.

– Jók voltak a húzások, a negyeddöntőben volt egy keményebb menet, amit majdnem elvesztettem, de végül azt is sikerült 2-0-ra megnyernem – tudtuk meg a hercegszőlősi bothúzóbajnoktól.

Az országos első helyezéstől már egyenes út vezet az Európa- és a világbajnokságra, de sok más olyan kupa is várható ebben az évben Európa-szerte, melyekért indulna.

Ezúton is köszöni a támogatást a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének, a Bellyei járásnak, a bellyei sportegyesületnek és a Hatwall d. o. o.-nak.