Együtt tisztítjuk meg Harasztit!

0
45

A Haraszti Ifjúsági Egyesület április 24-én, a Föld napja alkalmából szemétgyűjtési akciót szervezett Együtt tisztítjuk meg Harasztit! (Zajedno čistimo Hrastin) jelmondattal.

1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított a Föld védelmében. Azóta a diákból az alternatív energiaforrások világhírű szakértője lett. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom, amelynek az az üzenete, hogy ma kell tenni a holnapunkért, a jövőnkért annak érdekében, hogy a Föld minél tovább egy élhető bolygó maradjon valamennyi élőlény számára.

Így gondolja ezt a Haraszti Ifjúsági Egyesület is, amely egy szemétgyűjtési akciót szervezett Harasztiban és környékén.

- Reklám -

– Akciónk során felszámoltunk két illegális szemétlerakót és megtisztítottuk a falu körüli árkokat, összesen 9500 méteres területen dolgoztunk és mintegy 900 kilónyi hulladékot gyűjtöttünk össze – mondta Csiszár Norbert, az ifjúsági egyesület elnöke, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki csatlakozott a szemétgyűjtéshez, köztük a haraszti nőegylet tagjainak.