Egy újabb turisztikai attrakció a Bellyei járásban

0
868
Adrenalinski_park

A hétvégétől egy újabb turisztikai attrakcióval lett gazdagabb a Bellyei járás: megnyitották a vidék első kalandparkját a Kopácsi-rét közelében található Zlatna Greda-i (Bokroshátpuszta) ökoközpont területén.

A bokroshátpusztai ökoköz-pont 2003-ban jött létre mint az Eszéki Zöldek Természetvédelmi és Környezetvédelmi Egyesület környezetvédelmi projektje. A projekt célja „a közvélemény edukációja és az ökoturizmus fejlesztése”, a természeti erőforrások védelme a Közép-Duna mentén, valamint a Kopácsi-rét hagyományainak megőrzése.

Adrenalinski_parkAz ökoközpont egy, a 19. század második felében épült épületben található. A hosztel típusú szálláson 46 személyt tudnak elhelyezni, étterem is működik, de különböző természetismereti programokat is kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hétvégétől pedig már az adrenalinvadászoknak is kedveznek a környék első kalandparkjában. okopark

Az ökoközpont vezetője elmondta, a családias hangulatú parkban mászótorony, különböző nehézségű erdei kötélpályás kalandösvény (külön felnőtteknek és külön a gyerekeknek) várja a látogatókat, amely a tervek szerint egész héten nyitva tart, de tanácsos az előzetes foglalás a korlátozott számú „férőhely” miatt. Ez a komplex szórakoztatóközpont minden korosztálynak kikapcsolódást kínál, de cégek is szervezhetnek ide csapatépítő programokat.

Aki csak csúszni akar egyet, illetve kettőt, mert két csúszás van az árban, az 30 kúnát fizet. Ha az alacsonyabb szinten lévő akadálypályát (3 méter magasban) meg a mászófalat szeretnénk kipróbálni, akkor 50 kúnánk bánja, ha pedig a bátrabbak az előzőeken túl még a 7 méter magasban lévőt is kipróbálnák, akkor a komplex kalandért személyenként 120 kúnát kell otthagyniuk.

Ennél több információ a szolgáltatásokról és a kikapcsolódási lehetőségekről a zlatna-greda.org internetes oldalon található.

okopark