Egy kopácsi lány a zentai színjátszó táborban

0
226
08-ZENTA

Zenta – Kezdő és már sok éve színjátszással és rendezéssel foglalkozó érdeklődőket vártak a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók negyedik táborába Zentára. Az egyhetes táborban a horvátországi magyarságot a kopácsi Molnár Zsuzsanna képviselte.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet közös szervezésében idén negyedik alkalommal került sor színjátszó táborra. A csoportvezető tanárok és a tematikus műhelymunkák vezetői minden évben neves magyarországi és vajdasági művészek és drámatanárok. A táborra július 10-e és 17-e között került sor a vajdasági Zentán. Horvátországból a kopácsi Molnár Zsuzsanna a HMDK javaslatára vett részt a programban, immár második alkalommal.

– Idén is nagyon jól éreztem magam a táborban. Igaz, nagyon fárasztó volt, hiszen reggeltől estig zajlottak a próbák, a beszéd- és mozgástechnika-órák. Viszont fantasztikus tanáraink voltak, és az egész hét termését egy záró gálaműsorban mutattuk be – mondta Zsuzsanna a vajdasági táborról, majd hozzátette, hogy megérte a fáradozás.

A kopácsi fiatal lánytól, aki most fejezte be a gimnáziumot, nem áll távol a színjátszás: kultúrműsorok állandó fellépője, és számos szavalóversenyen bizonyította már tehetségét, ami a zentaiak figyelmét is felkeltette. Mint megtudtam, a kopácsi táborozó tehetsége olyannyira elnyerte a szervezők tetszését, hogy felajánlották neki, beajánlják az újvidéki Színművészeti Akadémiára. Bár Zsuzsanna számára komoly elismerést jelent a lehetőség felajánlása, ő kitart eredeti elképzelése mellett a jövőjét illetően, és egészen más irányban fogja folytatni tanulmányait.