Debreceni Mihály heti ajánlója

259
Debreceni Mihály

Ezen a héten Debreceni Mihályt, a Kárpát Expressz felelős szerkesztőjét és műsorvezetőjét kértük meg, hogy segítsen a nézőknek és a hallgatóknak a műsorválasztásban.

Korán kelő ember vagyok, így reggelenként meghallgatom a Határok nélkül adását. Hétfőn sem teszek másként, mivel majdnem tíz évig magam is – a műsor kárpátaljai tudósítójaként – sokat dolgoztam a szerkesztőségben. A jó kapcsolat azóta sem szakadt meg, a kollégákkal néha még össze is járunk, s felelevenítjük a szép közös emlékeket (Kossuth Rádió, 4.30).

Kedden, november 13-án, a Maradj talpon! adását ajánlom. Gundel Takács Gábor műsorvezető vérbeli tévés, a sorozat tanulságos és egyben szórakoztató is. Talán nem véletlen, hogy az elmúlt héten már a 200. adását ünnepelhettük, s nézettsége is megközelíti a méltán kiérdemelt szintet (m1, 18.30).

Természetesen minden szentnek maga felé hajlik a keze, így szerdán a Kárpát Expressz megtekintését javaslom (Duna, 6.00). Aki később kel, az ismétlést a Duna World-ön követheti figyelemmel (8.15). Itt jegyzem meg, hogy Magyarlakta vidékek krónikája címmel hétfőn a nézők az előző heti anyagokból láthatnak válogatást. Így azok is, akik nem tudják fogni a műholdas adásokat, ízelítőt kaphatnak a Kárpát Expressz legérdekesebb anyagaiból (m1, 13.40).

Csütörtökön ismét a Kossuth Rádióra kapcsolnék. Az Arcvonások vendége Damjanovics József zempléni főesperes. Benkei Ildikó mikrofonja előtt egy kivételes ember életpályája bontakozik ki (Kossuth Rádió, 14.06).

De ne csak a komoly dolgokról szóljunk! Pénteken a Bagi-Nacsa páros „szálkájára” hívom fel a figyelmet. Mindketten a humor nagyágyúi, hétvége előestéjén showműsoruk igazi kikapcsolódást ígér (m1, 20.15).

Egy vallomással tartozom: Fradi-drukker vagyok, és a foci mindig közel állt a szívemhez. Egyben remélem, hogy kedvenc sportom felszálló ágban van. Így minden bizonnyal a Győri ETO FC – Egri FC meccs nézésének szentelem a szombat délutánt (m1, 13.51)

Vasárnap 15.45-kor kezdődik kedvenc műsorom, a Hogy volt?! Nagyon szeretem a színházat és a filmet, s külön örülök annak, hogy az adásban Koncz Gábor felvételeiből láthatunk részleteket. A művész határon innen és túl is nagyon népszerű, így ez az adás sem okoz majd csalódást (Duna, 15.45).