Családi nap Harasztiban

0
42

A legkisebbektől a nagyszülőkig minden korosztálynak szólt a Haraszti Ifjúsági Egyesület által szervezett családi nap, melyen különböző ügyességi játékokban versenyezhettek felnőttek és gyerekek.

Gyerekzsivajtól volt hangos vasárnap a haraszti sportpálya, ahol családi napot tartott a helyi ifjúsági egyesület. A program minden korosztálynak szólt, gyerekek és felnőttek is örömmel vettek részt az ügyességi játékokban, melyek között szerepelt zsákban futás és akadálypálya is, az ugrálóvárban a legkisebbek lelték örömüket, míg a focit és asztaliteniszt a nagyobbak és a felnőttek választották. Aki kevésbé mozgalmas tevékenységre vágyott, kézműves foglalkozással tölthette az időt. A szervezők kitettek magukért, mindenki megtalálta a kedvére való kikapcsolódást.

– Egyesületünk azért alakult öt évvel ezelőtt, hogy különböző programokkal színt vigyünk kis falunk lakóinak az életébe. A járványhelyzet az utóbbi két évben ezt megnehezítette, ezért is volt nagy öröm számunkra, hogy megrendezhettük a családi napot. Jó volt látni, hogy programunk másokat is lelkesít, az eseményen mintegy harminc gyerek vett részt, szüleik, nagyszüleik kíséretében – tudtuk meg Csiszár Norberttől, a Haraszti Ifjúsági Egyesület elnökétől.

- Reklám -

Az ifjúsági egyesület valamennyi tagja részt vesz a helyi önkéntes tűzoltószervezet munkájában is – folytatja. A szervezők úgy döntöttek, tűzoltóbemutatót is tartanak a családi napon a gyerekeknek, akik felpróbálhatták, kezükbe vehették a tűzoltófelszerelést. Ezzel a programmal az volt a cél – mondja Norbert –, hogy megismertessék és megkedveltessék ezt a fontos tevékenységet a fiatalokkal, akik remélhetőleg egyszer maguk is részt vesznek a szervezet munkájában.

A haraszti családi napot a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatta.