Civil szervezetek a magyar kormány mellett

206
civil

Budapest – A Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) fóruma január 12-én tartott sajtótájékoztatóján elítélte azokat a támadásokat, rágalmakat, tüntetéseket, amelyek az elmúlt időszakban a magyar kormánnyal és Magyarországgal szemben nyilvánultak meg. A tájékoztatón jelen volt a CET teljes elnöksége.
A Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) fóruma egy sajtóközleményt tett közzé, amelyben sajnálattal állapították meg, hogy az elmúlt időszakban több olyan utcai megmozdulás, tüntetés valósult meg pártok és politikai mozgalmak mögé bújó civil szervezetek rendezésében, amelyek csorbítják Magyarország nemzetközi tekintélyét. Ezt a tevékenységet elítélik, és felszólítanak minden ilyen szervezetet, hogy tömegmegmozdulások értelmetlen szervezése helyett cselekvő hitvallással járuljanak hozzá Magyarország gazdagításához, felemelkedéséhez. Elvárják minden civil szervezettől, hogy ki-ki a maga módján és saját eszközeivel – tagságán keresztül – segítse elő Magyarország nemzetközi tekintélyének visszaállítását. Valamint azt is, hogy a közteherviselés elve alapján – különösen ebben a rendkívül nehéz pénzügyi és gazdasági helyzetben – járuljon hozzá Magyarország gazdasági állapotának javításához, pozitív és előremutató szemlélettel és tevékenységgel gazdagítsa az országot – mindnyájunk hasznára.Felhívják a külföldi médiumok felelős vezetőit, hogy egyoldalú, elfogult, nem ellenőrzött nyilatkozatok közzétételével ne sértsék Magyarország szuverenitását.
A sajtótájékoztatón jelen volt Jakab Sándor, a Horvárországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke, a CET elnökségi tagja is, aki elmondta, hogy a Kárpát-medencei és a nyugat-európai civil szervezeteket magába foglaló Civil Együttműködési Tanácskozás fórumának elnöksége elérkezettnek látta az időt, hogy véleményt nyilvánítva kiálljon a jelenlegi magyar kormánypolitika és Magyarország új alaptörvénye (alkotmánya) mellett.
-Tettük ezt egy nemzetközi sajtókonferencia megszervezésével, nagyszámú érdeklődő jelenlétében. Nyilatkozatunk egyértelmű: igazságtalannnak tartjuk az EU Magyarországgal kapcsolatos politikáját, és kikérjük magunknak azokat a negatív minősítéseket, amelyekkel az országot és a magyar nemzet egészét illetik – úgy érezzük, erre nem szolgáltunk rá. Hogy mennyire árulkodó és álságos az EU magatartása, jól mutatja ezt Magyarország közelmúltbeli leminősítése is, amikor az EU-nak a szeme sem rebbent. Most, amikor ez megtörtént több nagyhatalmú uniós országgal is, Barroso elnök úrnak egyből égnek állt a haja – nyilatkozta lapunknak Jakab Sándor.