„Célom egy európai könyvelői hálózat létrehozása”

0
198

Gergely Laura, sokéves alkalmazotti státuszát megunva, gondolt egy nagyot és saját vállalkozást indított. Jelenleg Pélmonostoron és Eszéken működtet könyvelőirodát öt munkatárssal. Tervei között pedig egy európai szintű hálózat kiépítése szerepel.

Letisztult, modern, rendezett irodában fogadott bennünket Laura, akinek ügyfélkörében sok magyar tulajdonú cég található. Mint mondja, ő a számok embere. Azt is megtudtuk tőle, hogy ugyan nagyon távol állt tőle a vállalkozói lét, most mégis egy sikeres könyvelőirodát vezet, és a jövőt illetően még komolyabb tervei vannak.

Laura dárdai származású, két gyermek édesanyja. Évekig élt Drávaszögön kívül, majd hét évvel ezelőtt a sors úgy hozta, hogy hazaköltözött. Informatikai végzettséggel rendelkezik, mindig is a számok világában mozgott. Dolgozott programozóként és könyvelőként, alkalmazottként és vállalkozóként is, de ez utóbbi utat sokáig nem érezte a sajátjának. Aztán mégis elindította a vállalkozását, ami egyértelműen jó döntés volt, ez a munkatársak egyre bővülő számából is látszik.

– Sok ügyfél jött velem akkor, amikor munkahelyet váltottam, hiszen elégedettek voltak a munkámmal. Számomra attól jó könyvelő valaki, hogy ismeri az ügyfelet és úgy kezeli a könyvelését, mintha a sajátjáról gondoskodna. Nálunk az egyszemélyes kis cégtől kezdve a nagyokig mindenki megtalálható, de a munkát minden esetben ugyanolyan alapossággal és odafigyeléssel végezzük el – magyarázza Laura.

Hangsúly a fejlődésen mind a kollégák, mind a munkavégzés tekintetében

Laurának fontos, hogy a munkatársai beszéljék a magyar nyelvet, így három kollégája is horvátországi magyar, az egyetemista gyakornokuk szintúgy. Örül annak, hogy a nagyszámú magyar ügyféllel napi szinten gyakorolhatja az anyanyelvét, ugyanakkor a horvát ügyintézésben, számvitelben tud szakszerű segítséget adni.

– Folyamatos csapatbővítést tervezek, és nagyon fontosnak tartom a fejlesztést is. Modern szoftverekkel dolgozunk, lényegesen egyszerűsítettünk és rövidítettünk a feladatainkon. Emellett webináriumot veszek fel, amellyel segítek a szakma iránt érdeklődőknek belelátni a könyvelés rejtelmeibe. Ezek ingyenes videók, elérhetők a YouTube-on. Az ügyfeleinknek ugyanúgy segítséget nyújtunk a különböző szoftverek és felületek kezelésében – mondja.

Laura fontosnak tartja, hogy naprakész megoldásokkal lássák el a nekik bizalmat szavazó klienseket, így a tanulási lehetőség a kollégák számára is adott. Ezenkívül szeretne minél több alvállalkozót a csapatába, akiknek kiadhat munkát, itt is fontos lenne az idegen nyelvek ismerete, hiszen a terjeszkedésnek ez alapfeltétele. Most a marketingre és a láthatóságra helyezik a hangsúlyt.

Számos európai országban van partnerképviseletük

A sokéves tapasztalat azt eredményezte, hogy Laura látja az ügyfelek igényeit, és ahogy számukra fontos a fejlődés és a növekedés, úgy a könyvelésben is van erre lehetőség.

– Az a tervünk, hogy mindegyik országban legyen legalább egy iroda, ahova a terjeszkedni kívánó horvátországi cégeket irányíthatjuk, valamint mi is segítséget tudjunk nyújtani azoknak, akik Horvátországban építenének piacot. Arra büszkék vagyunk, hogy Magyarországgal ilyen szempontból nagyon jó a kapcsolat, már összefésültük a két ország rendszerét, így adminisztratív költségeket tudunk csökkenteni, nem kell két helyen könyveltetniük. Minden megoldható online, digitális formában – nyilatkozta lapunknak Laura.

Jelenleg vannak már partnerképviseleteik Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Crna Gorában, valamint folyamatban vannak az egyeztetések Szlovákiát és Szlovéniát illetően. De mivel Laura egy elnyert díjnak köszönhetően a napokban a dubai világkiállításon vesz részt, és ott is partneri együttműködésekről tárgyal, lehetséges, hogy a könyvelői hálózata meghaladja majd az európai kereteket…