Caffe bar Nimrod: megújult, tágasabb térben fogadja majd a vendégeket a kopácsi kávézó

0
679

A járvány miatti szükséghelyzet az elmúlt egy évben leginkább a vendéglősöket érintette. Kopácson a Nimrod kávézó tulajdonosai ezt az időszakot felújítással töltötték, így hamarosan vadonatúj és tágasabb belső tér várja a vendégeket a kopácsi fiatalok közkedvelt szórakozóhelyén.

A hatalmas vadászként számontartott bibliai Nimródról elnevezett kopácsi kávézó stílusában vadász-halász kocsma, de természetesen minden vendéget szívesen lát. Leginkább mégis a fiatalok körében népszerű a hely, ez részben a különböző zenés programoknak is köszönhető, számos koncertet, partit rendeztek már a vendéglő falai között.

A koronajárvány persze a Nimródot is válságba sodorta. Üzemeltetőik, Kuruc Berislav (Bero) és felesége, Veronika viszont nem estek kétségbe, az elmúlt időszakot a helyiség felújítására fordították.

- Reklám -

– A kávézó belső terét teljes egészében felújítottuk a padlótól a mennyezetig. Kicseréltük a villanykábeleket, a bútorokat, a hangszórókat, a füstelszívót, a bárpultot, egyszóval mindent rendbe hoztunk, arra azonban odafigyeltünk, hogy stílusában megmaradjon a klasszikus vadászkocsma jelleg – nyilatkozta lapunknak Bero.

Húsz négyzetméterrel bővül a Nimród

Most tartanak a felújítási munka egyik leglátványosabb részénél. Megnagyobbítják a teret, a Nimród régi terme mellett található helyiség felé nyitnak, így 20 négyzetméterrel bővül vendéglőjük.

Emellett a teraszt is rendbe hoznák, ami egyelőre – ha a járványhelyzet súlyosbodása miatt nem szigorítanak ismét az intézkedéseken – a kávézók egyetlen vendégfogadási lehetőségéül szolgál. Ezért nem is sietnek annyira a nyitással – magyarázza Vera –, megvárják, amíg kicsit felmelegszik odakint, tavaszi napos időben szívesebben ücsörögnek majd a vendégek.

A Nimród tatarozását teljes egészében önköltségből finanszírozták. A járvány miatti hosszú zárva tartást azonban nem volt könnyű átvészelni. Hat hónapja nem fogadtak vendégeket, a tavaly tavaszi időszakot is számítva összesen nyolc hónapon át tartott zárva a kávézó. Alkalmazottaikat nem bocsátották el ebben az időszakban, a horvát állam segítségével tudják fizetni a bérüket.

A virágüzletnek nem ártott a járványhelyzet

Enyhített helyzetükön, hogy a fiatal kopácsi házaspár nem csak „egy lábon” áll, ott van még Verának a višnjevaci (Eszék) Kála virágboltja, amely a tavaly tavaszi lockdown-t leszámítva működhetett.

Még ha lakodalmak, nagyobb ünnepélyek nincsenek is, illetve tavaly nem is volt húsvéti, sem karácsonyi vásár Eszéken, amelyeknek Vera egyébként rendszeres résztvevője, és amely a forgalom szempontjából biztos pontnak számít.

– Természetesen a virágüzlet forgalma is csökkent némileg a járvány miatt, de azért virágra mindig van kereslet. Szűk körű, családi ünnepeket, névnapot, szülinapot most is tartanak, karácsonyra megajándékozzák egymást az emberek, nőnap és Valentin-nap alkalmából nagy volt a forgalom, szóval a virágüzletre nem volt olyan romboló hatással a helyzet – mondta Vera, hozzátéve, ennek hála könnyebben átvészelték ezt az időszakot.

Azért jó volna már – tette hozzá –, ha minden visszaállna a régibe, és normális keretek között működtethetnék a kávézót is.

Azelőtt is különböző programokkal tették tartalmasabbá vendégeik számára az időtöltést: kártyapartik, halloween-bulik, karaoke-estek, akusztikus rockkoncertek, elektronikus zenei partik megrendezésére került sor a Nimródban a helyi és környékbeli fiatalok örömére. Ez a jövőben is így lesz, melyek iránt, bíznak benne, lesz akkora érdeklődés, hogy megtelik a kibővített tér is, és nem csak a kötelező távolságtartás miatt.