Büszkék lehetünk Katarinára

A rijekai Bužić Katarina balett-tehetségének köszönhetően két éve tanul Budapesten a Magyar Táncművészeti Egyetemen. Az intézmény balettművész növendékeként februárban részt vett a berlini táncolimpián, ahol harmadik helyezést ért el. Az olimpián szereplő táncát nemrég a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei szervezetének székházában is bemutatta.

Viola Éva, a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy Bužić Katarina és szülei egyesületük tagjai. A most 13 éves kislány az egyesületben kezdett magyarul tanulni.

– A magyarnyelv-tanulást nagyon komolyan vette, és olyan tudásra tett szert, hogy két éve Budapesten jár általános iskolába, ahol kitűnő tanuló. A balett-tehetségének köszönhetően pedig meghívták a Magyar Táncművészeti Egyetemre, ahol a balett évfolyam másodéves hallgatója. Balettművész-növendékként februárban részt vett a berlini táncolimpián, ahol harmadik helyezést ért el. Nagyon büszkék vagyunk Katarinára, aki tehetségét egyesületünk tagjai előtt is bemutatta nemrég, amikor itthon töltötte az iskolai szünetet – mondta Viola Éva.

A berlini táncolimpia minden évben sok száz résztvevőt vonzó esemény, amelyen az idén a Magyar Táncművészeti Egyetem négy balettművész növendéke, illetve hallgatója, köztük Katarina lépett a nemzetközi zsűri elé.

Bužić Katarina ötévesen kezdett balettezni, kilencévesen pedig már jelentős darabok főszereplőjeként is bemutatkozott a rijekai balett-társulat tagjaként, 2014-ben Mirna Sporiš primabalerina javaslatára Szitt Melinda balettmestertől meghívást kapott a budapesti Magyar Táncművészeti Egyetem felvételijére, ahol sikeresen vizsgázott, és ahol jelenleg második évfolyamos.

Balett-tudását Kolinda Grabar Kitarović államfő előtt is bemutatta egy nyílt napon, amelyre Horvátország legtehetségesebb fiataljai kaptak meghívást.