Bőséges puttonnyal érkezett a Mikulás

0
146
Sepse

December 6-a, Szent Miklós napja alkalmából több egyesületünk is csomagosztást szervezett legfiatalabb tagjai részére.

Szent Miklós püspök nagylelkű, felebaráti szeretetével a karácsony előhírnöke, akiről december 6-án emlékezünk meg. Ezt az ünnepet a gyerekek várják leginkább, hiszen a Mikulás mindenkihez ellátogat, hogy az ablakba készített, szépen kitisztított gyerekcipőkbe, csizmákba ajándékot tegyen.

Ellátogat az óvodákba, iskolákba, bevásárlóközpontokba, de egyesületeinkhez is, hogy megajándékozza a legkisebbeket, akik alkalmi verssel, dalocskával viszonozzák az ajándékot.

- Reklám -

Huszonhét gyerekhez látogatott a sepsei Mikulás

Sepsén a helyi HMDK-alapszervezet tavaly a székházában tartott adventi estet télapóvárással egybekötve.

– Idén erre nem volt lehetőség, de semmiképpen sem akartuk elvenni a gyerekek örömét, ezért úgy döntöttünk, idén házhoz megy a Mikulás – nyilatkozta lapunknak Prosszer Horvatin Szanella egyesületvezető.

Az egyesület Mikulása vasárnap délelőtt, néhány egyesületi tag társaságában, körüljárta a kisgyerekes családokat, összesen huszonhét gyereket ajándékoztak meg szép Mikulás-csomagjukkal. A gyerekek szavalattal és énekkel fejezték ki hálájukat.

Csomaggal jutalmazták a csúzai gyerekek egész éves munkáját

Csúzán a Jókai Mór Kultúregyesület keretében gyermektánccsoport, színjátszó társulat és rajzszakkör is működik. Az egyesület is útnak indította Mikulását, hogy megajándékozza három csoportja aktív tagjait. Kováts Zsuzsanna, az egyesület elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, a csomagosztás volt idei utolsó programjuk, mellyel a gyerekek idei munkáját, szorgalmát köszönték meg.

– A koronajárvány ellenére idén is volt néhány fellépésünk, rendszeresen gyakoroltunk és a rajzcsoport is működött. Az első vidám estünket online formában rendeztük meg, ami sok látogatót vonzott – nyilatkozta lapunknak Kováts Zsuzsanna, hozzátéve, évzáró műsorukat sajnos semmilyen formában sem tudták megtartani, bíznak benne, hogy a jövő év másképpen alakul.

Ajándékot érdemeltek a várdaróci futballcsapat legkisebb játékosai is

A Várdaróc labdarúgóklubnál is járt a Mikulás, hogy megajándékozza az előkezdő csapatban játszó gyerekeket. Kiss Dáriótól, a klub sportigazgatójától megtudtuk, összejövetelt is terveztek, hogy megünnepeljék az idei sikereiket. Erre nem kerülhetett sor, így csak a csomagokat osztotta ki a „zöld-fehér” Mikulás, melyben édességeken kívül a klub színeit „viselő” téli sapka is volt. Az utóbbi szezont minden korosztály sikeresen zárta a Várdaróc FC-ben, így az előkezdők is, akik negyedikek lettek, pontszerzésükkel kellemes meglepetést okoztak.

Mikuláscsomag járt a magyar nyelvtanfolyam résztvevőinek…

A Verőce-Dráva Mente Megyei Magyarok Közössége szep-temberben indított magyar nyelvműhelyt Kis magyar nyelviskola címmel az ott élő horvát gyerekek számára. A csoportban résztvevő gyerekek nagy örömmel fogadták a Mikulást, tanárnőjüknek, Jurković Mateának rajzaikkal kedveskedtek.

…és a zágrábi magyar ovisoknak, iskolásoknak is

A zágrábi magyar nagykövetség képviselői minden év végén ellátogatnak a fővárosi Kéknefelejcs Óvoda magyar csoportjához, illetve az Ivan Gundulić Általános Iskola két tannyelvű tagozatához is. A látogatásra idén december 4-én került sor, dr. Demcsák Csaba nagykövet és Dezső János, a Zágrábi Magyar Intézet igazgatója mikulásos ajándékkal kedveskedtek a gyerekeknek.

Pélmonostorra is megérkezett a Mikulás

A HMDK pélmonostori egyesületében idén nem szervezhettek Mikulás-várást, ezért úgy döntöttek, házhoz megy a Mikulás és megajándékozza az egyesület gyermektánccsoportjának tagjait és a játszóházba járó kisdiákokat az egész éves munkáért. Kovács Ferenc, az egyesület vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, az előző években ünnepi összejövetelt is tartottak decemberben, idén a koronahelyzet miatt ez meghiúsult, örülnek, hogy legalább a gyerekek adventjét megszépíthették ily módon, valamint hozzátette azt is, hogy Pélmonostor város Magyar Kisebbségi Önkormányzata sem feledkezik meg a gyerekekről: egy-egy ajándékcsomagot kapnak a testülettől a pélmonostori általános iskolában anyanyelvápolásra járó diákok.