Biobolt nyílt Daruváron

0
189

Nemrégiben egy biotermékeket és reform élelmiszereket forgalmazó bolt nyílt Daruváron. A ReBio névre keresztelt üzletet a daruvári magyarok egykori Petőfi-ösztöndíjasa, Tóth Rebeka nyitotta. A nyugat-szlavóniai városban ezzel hiánypótló vállalkozásba kezdett.

Tóth Rebeka két éven keresztül segítette Petőfi-ösztöndíjasként a nyugat-szlavóniai magyarságot. Az itt töltött idő alatt nagyon megtetszett neki a vidék és az emberek vendégszeretete, ezért úgy döntött, hogy itt marad még egy darabig. Mivel munkalehetőségben nem nagy a választék Daruváron, hamar elhatározta, hogy saját vállalkozásba fog. Egy kis utánajárást követően úgy döntött, hogy egy bio-, illetve reform élelmiszereket forgalmazó üzletet nyit, mivel ilyen még nem volt azon a vidéken.

– Napjainkban egyre jobban törekednek az emberek a tudatos, egészséges étkezésre, valamint a természetes anyagok használatára a mindennapokban. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy egy ilyeneket forgalmazó boltnak lenne értelme Daruváron is. Kínálatomban ezeken kívül számos gyógyteát, természetes anyagokból készült kozmetikumokat és ételérzékenyek számára is fogyasztható termékeket is tartok. Idővel kiderült, hogy a legnagyobb kereslet épp az utóbbi termékek iránt van, a gluténérzékenyek, cukorbetegek, más ételérzékenyek és allergiások számára készült termékek ugyanis nehezen beszerezhetők máshol – mondta Rebeka, aki hozzátette, hogy termékeinek jelentős részét Magyarországról importálja.

A vevők visszajárnak

Belevágni egy új vállalkozásba sosem könnyű, Rebeka is számos nehézségbe ütközött, ám idővel beindult az üzlet – melynek találóan a ReBio nevet adta -, és ma már számos rendszeres vásárlója van.

– Az első hetekben nem nagyon volt vásárló, a helyiek körében ugyanis ismeretlenek voltak a termékeim. Idővel, ahogy híre ment az üzletnek, egyre többen tértek be, és hamarosan kialakult egy állandó vásárlói kör is. A kuncsaftok közt legtöbb a nyugdíjas, illetve a huszonéves korosztályhoz tartozó, és vannak olyan vidéki vásárlóim is, akik amikor erre járnak, bevásárolnak a termékeimből – mondta Rebeka, aki hozzátette, hogy hamarosan online is elérhetővé válnak termékei.