Betekinthettek az Európai Parlament működésébe

714

A várdaróci Hegedüs Izabella, a Mohácsi Nemzeti Emlékhely idegenforgalmi referense munkája révén ismerkedett össze Gál Kinga európai parlamenti képviselővel, aki meghívta őt és családját Brüsszelbe. A látogatás során testközelből láthatták a parlamentben folyó munkát.

Gál Kinga EP-képviselő olyan embereknek mutatja be a brüsszeli vagy a strasbourgi Európai Parlamentet, akik munkájukkal segítik a határon túli magyar fiatalok életét, boldogulását a világban. Lelkes támogatója a kanadai székhelyű Rákóczi Alapítványnak, mely a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok útját egyengeti, tanulmányaikat segíti. Szívén viseli a külhoni magyar fiatalok sorsát, mert ő maga is erdélyi származású, és tudja, milyen nehéz magyarnak lenni az anyaországon kívül.

A Rákóczi Alapítvány minden évben több napos mozgótábort szervez határon túli fiatalok részére, akik körbejárják Magyarország nevezetességeit. Az idei mozgótábor egyik megállója a Mohácsi Nemzeti Emlékhely volt, ahol Izabella idegenforgalmi referensként dolgozik. A Rákóczi Alapítvány táborzáró rendezvényén ismerkedett össze a képviselő asszonnyal, aki meghívta őt családjával együtt Brüsszelbe.

11-hegedus-iza-1-copyAz útra november 16. és 18. között került sor, Hegedüsék megnézték a várost, az Európai Parlament épületét, és betekintést nyertek a képviselők plenáris üléstermi munkájába.

– Szemtanúja voltam, hogy milyen kemény munka folyik a nemzetek, azon belül pedig a választók érdekeinek érvényesítéséért – mondta Izabella.

A képviselő asszonnyal való beszélgetés során beszámolt a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen folyó munkáról és a horvátországi magyarság életéről is. (ti)