Bera Emese heti ajánlója

0
688

Bera Emese a Kossuth rádió kiemelt szerkesztő-riportere; 2008 óta dogozik a közmédiában. A sport iráni elköteleződése határozta meg pályájának alakulását. A Sportvilág szerkesztő-riportereként a hét minden napján hallhatják hangját a rádióhallgatók.

Kezdjük a hetet sporttal! Hétfőn este a Magyarország-Oroszország felkészülési labdarúgó-mérkőzés kihagyhatatlan. Szerencsére nem csak engem, de az egész családomat érdeklik a sportközvetítések; mindennap meghallgatjuk a Sportvilágot és gyakran nézzük az M4 csatorna műsorait (19.45).

Minden hétköznap, így kedden is, ha időm engedi, figyelemmel követem a Vendég a háznál adásait. Gyermekneveléssel kapcsolatos, érdekes kérdésekkel foglalkoznak. Keresztes Ilona szakemberként és négygyermekes anyaként érző és értő módon közelít a problémák megoldásához, minden bemutatott történetből erőt és ötleteket meríthetünk (Kossuth rádió 11.32).

Szerdán éjszakai filmnézésre a Ryan közlegény megmentése című háborús filmet ajánlom. Először mindig nehezen veszem rá magam a hasonló témájú filmek megnézésre; emlékszem, ezt a filmet is először ímmel-ámmal mentem el megnézni a moziba, de végül nem várt, nagy filmélménynek bizonyult, és örömmel nézem meg újra. A neves rendező, Steven Spielberg 1998-ban készült mozijának címszerepét Tom Hanks játssza. A feszített cselekményű, izgalmas filmdráma a bemutatott személyes sorsokon keresztül állít emléket a szövetségesek 1944-es normandiai partraszállásának (Duna, 23.05).

Csütörtök délután felüdülésképpen a Közelrőlt hallgatom. Izgalmas riportjai mindenkihez szólnak, érdekes történetekkel gazdagodhatunk itthonról és a nagyvilágból (Kossuth Rádió, 15.35). Estére a Szomszédok magyar filmsorozat soron következő epizódját választottam. Jó visszaidézni az életemben azt az időszakot, amikor forgatták ezt a sorozatot. Kiváló színészeket, például Komlós Jucit és Zenthe Ferencet is örömmel nézem és hallgatom a Takács házaspár szerepében (M3, 19.00).

De nem maradnak hoppon a futball kedvelői sem! Este Andorra–Magyarország vb-selejtezőt közvetít az M4 sport (20.45).

Péntek délutánra az Új barátod Bori sorozatot ajánlom szeretettel a hozzám hasonló, kisgyermekes szülőknek és gyermekeiknek; a négyéves kisfiam mindig nagy érdeklődéssel nézi a gyermekek szemszögéből bemutatott, kedves, rövid történeteket (M2, 18.55). Az autómban mindig szól a rádió. Mivel a nagypapám igen szépen énekel nótákat, mindig is nótáztunk a nagyobb családi eseményeken. Sok nótát ismerek, és örömmel hallgatom utazások közben is a gyermekkoromból ismerős dallamokat a Tudod-e még az én nótám? műsorában, kiváló énekesek tolmácsolásában (Dankó, 17.04.)

Szombaton 18.05-től a Magyarország-Szlovákia női kézilabda világbajnoki selejtezőt közvetítjük a Sportvilág adásában, a Kossuth rádióban. Este A virág románca című angol romantikus filmet  nagy érdeklődéssel várom, egyik kedvenc színészem, Alan Rickman rendezésében (Duna, 22.10). Vasárnap estére szintén gyerekműsort ajánlok, másik nagy kedvencünket, a Kókusz Kokó, a kis sárkány történetét (M2, 18.45).