Balaton-parti nyaralás idén is

0
698
Egy évtizede minden nyáron egy hetet tölthetnek horvátországi magyar gyerekek a Balaton-parti Zánkán a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma közreműködésével. Az Erzsébet-programnak köszönhetően idén 55 gyerek és hét kísérőjük vett részt augusztus 13-tól 19-ig a Határtalan túra elnevezésű táborozáson.

Pálinkás Krisztián, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma irodavezetője, programkoordinátor elmondta, a horvátországi magyar gyerekek évek óta részt vehetnek balatoni üdülésen.

– Mint minden évben, most is meghirdettük, és bárki pályázhatott a táborozásra. A jelentkezésnél előnyt élveztek azok a tanulók, akik a 2015-16-os tanév során megrendezett Szépkiejtési Mesemondó Vetélkedőn vagy a Kőgyesi Melitta Népzenei Vetélkedőn az 1-3. helyen végeztek, valamint azok, akik magyar kultúregyesületekben tevékenykednek – mondta Pálinkás Krisztián, aki hozzátette azt is, hogy ily módon is jutalmazni szeretnék az aktív kisdiákokat.

13895409_10210505734741063_7262648131433553693_n---kopijaAz Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány koordinálásával szervezik meg minden évben az Erzsébet-táborokat, ezek egyik helyszíne a Zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor. A nagymúltú komplexumban az idei nyári szünet alatt turnusonként 1800 gyermek üdül szinte  térítésmentesen, köztük a horvátországi gyerekek is, akik múlt pénteken érkeztek haza az egyhetes táborozásról.

Kriják Diána, a gyerekek egyik kisérőtanára elmondta, a Balaton-parti program kiváló lehetőség a gyerekek számára a nyári szünet hasznos eltöltésére, mivel a horvátországi gyerekeknek egy-két tábort kivéve nem igazán van táborozási lehetőségük. A szervezők ezúttal is színes és változatos programot állítottak össze a gyerekek számára, és strandolásra is volt alkalom.