Bajnok lett a Várdaróc futballcsapat

0
1208
nkvardarac

Vasárnap zárult a Baranyai liga 2015/16-os idénye, amelyet a Várdaróc labdarúgócsapat nyert meg, ennek eredményeként az őszi szezont már a megyei másodosztályban folytathatják.

Már három fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy a Baranyai liga idei bajnoka a Várdaróc focicsapat. A csapat már az őszi szezonban felküzdötte magát a tabella élmezőnyébe, aztán az eredményes játék a tavaszi idényben is folytatódott, több héten át vezették a bajnoki tabellát. A 22 forduló során csupán egy vereséget szenvedtek, és két meccs zárult döntetlennel.

nk_vardarac

A labdarúgás fontos szerepet játszik a szurkolók, a helyi közösségek és a nemzetek életében is; ezért azt állítják róla, hogy ez a világ legnépszerűbb sportja.

A várdaróci focicsapat eddig csak a Baranyai ligában szerepelt, de az utóbbi időben szinte hétről hétre nőtt a szurkolótáboruk. Eredményeikről pedig szélesebb körben is tudomást szereztek, aminek köszönhetően támogatókból sem volt kevés.

nk_vardarac

Néhány évvel ezelőtt a HMDK – a nagyszerű játék elismeréseképpen – támogatni kezdte az új öltöző építését is, amit további hozzájárulásokból és társadalmi munkával tudtak befejezni.

Ehhez többek között Karakas Attila Németországban élő vállalkozó is csatlakozott, aki korábban már egy értékes sportszerekből álló csomaggal is megajándékozta a csapatot. A labdarúgókat a várdaróci helyi választmány is folyamatosan támogatta. A HMDK várdaróci alapszervezete a hagyományos tavaszi halfőzőverseny szervezését is átengedte a labdarúgó-egyesületnek. A csapat a helyi civil szervezetek és vállalkozók támogatását is élvezi, legutóbb a Citadella étterem tulajdonosaitól érkezett egy nagy értékű adomány, így felszerelésben is megerősödve vághatnak majd neki az új szezonnak.

09-foci-(1)