Az első akadályt sikeresen vették

47

A Laskói Ifjúsági Egyesület csapata idén is versenybe szállt az ország legjobb kispályás ifjúsági focicsapata címéért. Az első akadályt már sikeresen vették, a csapat kvalifikálta magát a megyei versenyre.

A Laskói Ifjúsági Egyesület tagjai már számos kiemelkedő sporteredményt értek el. Kispályás fociban az elmúlt években sikeresen kvalifikálták magukat a megyei versenyre, ebből négy alkalommal tovább is jutottak az országosra, ahol Eszék-Baranya megyét képviselhették. A cél idén is a spliti országos verseny, ehhez meg is tették az első lépéseket, a baranyai tornáról sikerült továbbjutniuk a megyei versenyre.

– Mi a Laskói Ifjúsági Egyesületben mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a sportra. Úgy gondolom, hogy futballcsapatunk idén is jó formában van, ráadásul erősítés is érkezett a várdaróci focicsapattól, ezért bízom benne, hogy sikerül minél tovább eljutnunk a bajnokságban – mondta Munk Erik, a Laskói Ifjúsági Egyesület elnöke, aki hozzátette, a céljuk most is az országos verseny.

1996-ban szervezték meg az első országos ifjúsági sportjátékokat Splitben, mely a legnagyobb ilyen jellegű esemény Európának ezen a részén. A fiatalok különböző kategóriákban: kispályás foci, kézilabda, tenisz, asztalitenisz, sakk stb. versenyeznek. Először a városi szintű, majd a megyei megmérettetésekre kerül sor, ezt követően a legjobbak Splitben csapnak össze. A Laskói Ifjúsági Egyesület tagjai már több éve részt vesznek ezen a sporteseményen, mindig szép eredménnyel.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.