Az elektromos fűtésé a jövő

0
209
Farkas Gyula és Igor

Farkasék fő profilja a tengerparti ingatlanközvetítés, de egy ideje fűtéstechnikai termékek forgalmazásával is foglalkoznak. Cégük folyamatosan terjeszkedik, nemrég Eszéken is üzletet és kiállítótermet nyitottak.

Farkasék 2002-ben döntöttek úgy, hogy elköltöznek Laskóról, és a tengerparton próbálnak szerencsét. Tisno helységben telepedtek le, és kezdetben csak ingatlanközvetítéssel foglalkoztak, majd belefogtak a fűtéstechnológiák forgalmazásába is. Fő profiljuk az elektromos padlófűtés beszereléséhez szükséges elemek árusítása, de más, korszerű elektromos fűtőtesteket is forgalmaznak.

– Jelenleg két cégünk van, az egyik a Mirakul Adria, ez ingatlanközvetítéssel foglalkozik, valamint a Mirakul Innovatív Fűtések, amely pedig fűtésrendszerek és termosztátok értékesítésére specializálódott. Tíz-tizenegy évvel ezelőtt, amikor elkezdtünk foglalkozni a fűtésrendszerekkel, először a dél-koreai Caleo fűtőfilmjeit forgalmaztuk, ami rendkívül megbízhatónak bizonyult, ezért kitartottunk mellettük. Azért vágtunk bele, mert 11 évvel ezelőtt is úgy gondoltam, hogy az elektromos áram lesz az, ami a jövőben a fűtésben „főszereplő” lesz, és nem a fa, nem a szén, nem a gázolaj, előbb-utóbb ezek ugyanis el fognak fogyni – mondta Farkas Gyula tulajdonos.

- Reklám -

Könnyen telepíthető, olcsó és megbízható technológia

Farkasék fűtőelemeit rendkívül egyszerű telepíteni. A rendszert úgy kell elképzelni, mint egy szőnyeget, amit a laminált padló és az alsó szigetelőréteg közé kell lefektetni, majd bekötni a termosztátba. Telepítése éppen ezért házilag is egyszerűen megoldható. Előnye még, hogy a többi, meleg vízzel működő padlófűtésnél lényegesen olcsóbb és gyorsabban leadja a kívánt hőt.

– Technológiánknak sok előnye van, hiszen könnyen telepíthető, nem kell hozzá szétverni a lakást, kevés helyet foglal el, és lehetséges akár csak a szoba egy részébe, mondjuk az ebédlőasztal alá telepíteni. A rendszernek több verziója is van, létezik olyan is, amit a csempe alá, sőt akár az udvarok, kocsibejárók térkövei alá, vagy az ereszcsatornákba is le lehet fektetni – mondta a tulajdonos, aki hozzátette, hogy termékeik iránt évről évre nagyobb a kereslet.

Hazahúz a szívük

Farkasék a nyár közepén nyitották meg az eszéki Alsóvárosban található üzletüket és kiállítótermüket. Az üzletben a vásárlók tájékozódhatnak a termékeikről, sőt ki is próbálhatják azokat, valamint annak, akit érdekel a rendszer telepítésének mikéntje, be is mutatják. 

– Már régóta gondolkoztunk azon, hogy itthon is belefogjunk valamibe. A fiam, Igor nagyon ragaszkodik a Drávaszöghöz, itt szeretne élni, ezért döntöttünk úgy, hogy Eszéken is nyitunk egy üzletet, amit ő fog vezetni – közölte Gyula, aki elmondta azt is, minél közelebb kerül a nyugdíjas korhoz, annál szívesebben tölti ő is a napjait itthon, Laskón és környékén.

A Mirakul eszéki üzlete (Josip Huttler u. 33.) hétköznaponként 8-tól 15 óráig várja az érdeklődőket, szombaton pedig 8-tól 13 óráig vannak nyitva.