A vidéki turizmusról tanácskoztak a vajdasági Ludason

0
18

A hétvégén a vidéki turizmusról, annak kínálatáról és fejlesztéséről tanácskoztak a vajdasági Ludason. A konferencián, amelyet az Európai Unió támogatott, a Drávaszög követendő példaként jelent meg.

A vidéki turizmus az idegenforgalom egy olyan ága, mely térségünkben még mindig csak fejlődésben van. Éppen ezért ezen téma köré szervezett konferenciát Ludason a Vojvodicum Klaszter Egyesület és a helyi önkormányzat. A találkozó során a Szabadka közelében található Ludas és annak testvértelepülései, valamint a program partnerei is bemutatták turisztikai kínálatukat. A konferencián Csúza is bemutatkozott. A falu és a Hercegszőlősi járás turizmusáról Hordósi Dániel beszélt, aki a Drávaszög idegenforgalmát mint jó példát mutatta be.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy vidékünkön a turizmus az elmúlt években ugrásszerű fejlődésen ment keresztül. Ebből kifolyólag bőven tudunk jó példákkal szolgálni azoknak a településeknek és régióknak, amelyek most készülnek belevágni ebbe a gazdasági ágazatba – mondta Hordósi Dániel, aki a konferencián beszélt a vidék természeti adottságairól, borászatairól, gasztrokínálatáról és főbb rendezvényeiről is.

- Reklám -
Hordósi Dániel

A hétvégén Ludason egy úgynevezett betyárnapra is sor került, amely sok látogatót vonzott a faluba.