A nők foglalkoztatását segítő újabb program indul a Bellyei járásban

75

A Bellyei járás Kívánj! (Zaželi) elnevezésű, a nők foglalkoztatását segítő programjáról van szó, amelyet a laskói székhellyel működő Baranya Egyesülettel együttműködve hajtanak végre. A projekt során a meghatározott kritériumok alapján 20 főt alkalmaznak majd 24 hónapra, akik a járás területén a rászorulókat, időseket segítik majd.

A laskói székhellyel működő Baranya Egyesület az elmúlt években is számos továbbképzést, projektet valósított meg, amelyekben a környező települések magyarjai is részt vettek. Ezúttal egy, elsősorban a munkanélküli nőknek segítő programjuk már folyamatban van: a Bellyei járás területéről 17, míg a Baranyabáni járás területéről 8 főt alkalmaznak, akik a járások területén 125 rászorulóról gondoskodnak. Ennek a folytatása a Kívánj! (Zaželi) elnevezésű program, amelyet az Európai Szociális Alap több mint 3,8 millió kúnás támogatásából valósítanak meg a Bellyei járással közösen.

Az alkalmazottak különböző házimunkákat látnak el az idősek, rászorulók otthonában: takarítanak, tűzifát hordanak be, beszerzik az élelmiszereket, a gyógyszereket. Minden nő legalább öt személyről gondoskodik.

Miderről Milorad Nenadović, a projekt koordinátora tájékoztatta lapunkat. Akiket további részletek is érdekelnek, illetve javasolni tudnak rászoruló személyeket, azok munkanapokon a 031-750-891-es vagy a 031-322-602-es telefonszámon érdeklődhetnek. (mt)