„A kórógyi iskola továbbra is számíthat a támogatásunkra”

0
188

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat egyik kiemelt feladatának tekinti a magyar oktatás támogatását a megye területén, az önkormányzat vezetői a napokban felkeresték a kórógyi iskola új igazgatóját, akit további támogatásukról biztosítottak.

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat rendszeresen támogatja a kórógyi általános iskolásokat, csakúgy, mint a Kórógy Hagyományőrző Egyesület. A szervezetek vezetői a napokban egy bemutatkozó látogatást tettek az intézmény új igazgatójánál, Sesvećan Emmánál, akit további támogatásukról biztosítottak.

– Az elmúlt években különböző módon segítettük az iskolát, többek között tankönyvcsomaggal, majd taneszköz-csomagokkal ajándékoztuk meg az elsősöket, színházlátogatást szerveztünk nekik, pénzbeli támogatásban is részesítettük az intézményt, az új igazgató asszonnyal most a további támogatásokról egyeztettünk – mondta Jakumetović Rozália, a Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat elnöke.

- Reklám -

A Kórógy Hagyományőrző Egyesület is elengedhetetlennek tartja az iskolával való jó együttműködést.

– Magyarságunk jövője szempontjából fontos szerepet játszik az iskola, ezért mi is igyekszünk segíteni munkájukat. Tudjuk, hogy a tanulmányi kirándulásokat nem tudják mindig megoldani a saját költségvetésükből, ezért ebben támogatjuk őket. A kisebb létszámú kirándulásokra most felajánlottuk az egyesület kisbuszát, korábban pedig a szervezet egy-egy kirándulására az iskola tanulóit is elvittük – mondja Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület elnöke, aki a megyei magyar kisebbségi önkormányzat tagja is egyben.

A HMDK fizeti a kórógyi ÁI tanulói tízóraijának a felét

A Vukovár-Szerém megyei magyar kisebbségi önkormányzat és a Kórógy Hagyományőrző Egyesület mellett természetesen a HMDK támogatására is számíthat a kórógyi iskola, amely a Tordincei járással együttműködve térítésmentes tízórait biztosít az intézmény tanulóinak.