A cél a közösségépítés

0
475
Sepse-Gyonygyfuzes

Sepse – A HMDK sepsei alapszervezete 1998-ban alakult. Három évvel ezelőtt székhelyhez jutottak: egy családi házat béreltek ki, amelyet közösségi munkával székházzá alakítottak. Az elmúlt hónapok során sikerült tartalommal is megtölteni: alkotótábort, vidám estet szerveztek, és itt tartja próbáit a szervezet énekkara is. Sipos Rózsa, a Népdalkör vezetője lapunknak elmondta, minden korosztály számára igyekeznek programot szervezni, és hogy egyesületük egyik legfontosabb célja a közösségépítés. Az asszonyok kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a gyöngyfűzéssel ismerkednek, a múlt hét óta pedig minden szerdán varróban jönnek össze.
– A hosszú téli estéken így ki lehet pihenni az egész évi munka fáradalmait, hiszen a falusi asszonyok többsége nemcsak a háztartást vezeti, hanem fizikai munkát is végez a kora tavasztól késő őszig tartó időszakban. A kézimunkák mellett előkerülnek régi és kevésbé régi történetek is, és egy rövid időre a mindennapi problémákról is megfeledkezünk – teszi hozzá Sipos Rózsa.
Rabbi Ferenctől, a helyi HMDK elnökétől pedig megtudtuk, hogy legközelebb a kulturált szórakozás híveinek kedveznek, március 23-án a pécsi nemzeti színház egyik előadására utaznak el csoportosan.

 

{fcomments}