A bütyköléstől a dizájnig

0
237
2011042115070711066


Székelyföldi lány tervezheti az Európai Néppárt logóját


A csíkszentsimoni, 23 éves Boga Emese-Margit által tervezett logóváltozat az egyike annak a négy döntős munkának, melyek közül az egyik az Európai Néppárt hivatalos logója lesz az idei év folyamán. A következő napokban már csak a közönség szavazatain múlik, hogy az erdélyi lány nyerje meg az európai uniós szintű versenyt.

 

Március 17-én a YEPP, az Európai Néppárt ifjúsági szervezete logótervezési pályázatot hirdetett meg az Európai Néppárt létrejöttének 35. évfordulója alkalmából, a pályázatot a YEPP társult tagjaként a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) népszerűsítette Erdélyben. Az április 17-ig beérkezett munkák közül a Néppárt képviselőiből álló négytagú zsűri Boga tervezetét is beválogatta a legjobb négy közé. A szavazás az Európai Néppárt Facebook-oldalán folyik, ahol a május 1-jén éjfélig legtöbb like-ot összegyűjtő munka lesz az Európai Néppárt hivatalos logója. A verseny győztesét május 2-án jelentik be, és munkáját bemutatják júniusban az Európai Néppárt évfordulójának brüsszeli ünnepségén, továbbá használni fogják az EPP minden felületén 2011-ben.

s03boga

Boga Emese-Margit

Boga Emese-Margit a Sapientia EMTE hallgatója volt, könyvelés és gazdasági informatika szakon, 2009-ben végzett. Jelenleg még folytatja tanulmányait (menedzsmentből mesterfokon), és közben dolgozik is egy biztosítótársaságnál. „Szeretek versenyezni, és főleg mozgásban lenni – mondja. – Sokat olvasok, érdekel a keleti kultúra, valamint nagyon fontosak a barátaim. Érdekel a fiatalság sorsa, a jövő, amit ma teremtünk számukra. Fontosnak tartom a felelősségteljes nevelést, a környezettudatosságot.”

 

Dizájnnal hobbiszinten már nagyon régóta foglalkozik. – Fel vagyok iratkozva a Pályázatok.ro oldalra, ahonnan minden héten kapok heti beszámolót az épp aktuális pályázatokról, így figyeltem fel a felhívásra – sorolja –, s gyorsan döntöttem, mivel még csak 10 nap volt a határidő lejártáig. Úgy gondoltam, semmit nem veszíthetek, és amúgy is jó kedvvel „bütykölök”.

 

Elmondja továbbá, hogy több kisebb tervet készített, majd lassan finomított rajtuk. A 35 évet pedig középre helyezte, ezzel akarván hangsúlyozni, hogy 35 év Együtt! Ez röviden a logó koncepciója.

 

Ha nyer, nagyon boldog lesz. S ha nem? „Én már nyertem, ebben biztos vagyok – mondja –. Aki bekerült a legjobb négy közé, az nem lehet vesztes.”