110 éves a kiskőszegi tűzoltó-egyesület

Emlékplakettet adományoztak Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek

0
68

Szombaton tartotta közgyűlését a kiskőszegi önkéntes tűzoltó-egyesület, aminek az alkalmából Jankovics Róbertet, a HMDK elnökét, a horvátországi magyarok parlamenti képviselőjét is kitüntették a kiskőszegi tűzoltóotthon felújításában való segítségéért.

A nagy múltú kiskőszegi tűzoltó-egyesület fennállásának a 110. évfordulóját színvonalasabb keretek között tervezték megünnepelni. A járványhelyzet miatt ez nem sikerült, a testvérszervezeteket sem hívhatták meg.

Ott volt az eseményen – többek között – Jankovics Róbert, a HMDK elnöke, parlamenti képviselő, Nikica Mužević, a Horvátországi Tűzoltók Egyesületének elnökhelyettese és Molnar Josip, az Eszék-Baranya Megyei Tűzoltók Egyesületének a parancsnoka.

- Reklám -

A résztvevőket Molnár György köszöntötte, aki több mint hatvan éven át szolgálta a kiskőszegi tűzoltó-egyesületet. Családi okokból az elnöki posztról lemondott, a szombati ülésen tiszteletbeli elnöknek nevezték ki odaadó, egy életen át tartó munkájáért.

Molnár György kiemelte, hogy a közelmúltban sikerült felújítani a tűzoltóotthonukat, amiben nagy szerepe volt a HMDK-nak, ezért a tűzoltóegylet köszönettel tartozik. Teljes körű felújításra kerülhetett sor az épület helyiségeiben: csempéztek, nyílászárókat cseréltek, rendbe hozták a falakat, a villany- és vízhálózatot, női és férfi mosdót építettek.

A batinai tűzoltóságnak egyébként pillanatnyilag 60 tagja van, közülük 24-en vizsgát is tettek.

Köszönetük kifejezéseképpen emlékplakettel jutalmazták Jankovics Róbertet, aki beszédében hangsúlyozta, mindig jó kapcsolatot ápolt a kiskőszegiekkel, a falu civil szervezeteivel, és a jövőben is támogatni fogja értékmegőrző és -teremtő tevékenységüket.