Vidám óévbúcsúztatók

317

Az enyhe időjárás miatt több ezren ünnepeltek városaink utcáin, főterein, ahol szabadtéri koncertekkel várták az óévet búcsúztatókat. Telt házas bulikat szervezett több vendéglátóegység, és népszerűek voltak a falusi bálok is.

Az újévvárási szokások az évszázadok során nem sokat változtak: ma is úgy tartják, hogy az év első napja meghatározza, milyen lesz az új esztendő. A legfontosabb, hogy az év utolsó napján jó dolgokkal vegyük körül magunkat, bőséges legyen az étel- és italválaszték, és minél hangosabban búcsúzzunk el az óévtől, hogy elűzzük az ártó szellemeket.

Az időjárás kedvezett a szabadtéri újévvárásnak is, így sokan voltak kinn a városok terein régiónkban is, ahol különböző programokkal is készültek a szervezők. Több drávaszögi vendéglátóegység is szervezett óévbúcsúztatót, mindenütt telt házasak voltak az események.

Továbbra is népszerűek a falusi kultúrotthonokban szervezett bálok. Családias, vidám hangulatban köszöntötték az új évet Csúzán, ahol a helyi HMDK-egyesület szervezett bált.

A csúzai szilveszteri bál szervezői

Mulatozással töltötték a szilveszterestét Várdarócon is a kórógyi Aranycsárdás zenekar muzsikájára. A batyubálos összejövetelt a helybéli önkéntes tűzoltó-egyesület és a labdarúgó-egyesület szervezte.

A csúzai és a várdaróci szilveszterezést a HMDK is támogatta.