VASÁRNAP DÖNT A HERCEGSZŐLŐSI JÁRÁS LAKOSSÁGA!

0
231

VASÁRNAP, MÁJUS 30-ÁN ÚJRA VÁLASZTÁSOK LESZNEK CSÚZÁN, SEPSÉN, VÖRÖSMARTON, HERCEGSZŐLŐSÖN, KŐBEN, KARANCSON ÉS MIRKOVACON. FONTOS, HOGY MOST IS MINÉL TÖBBEN AZ URNÁKHOZ JÁRULJUNK ÉS SZAVAZATUNKKAL TÁMOGASSUK HORVÁT KRISZTIÁNT ÉS LISTÁJÁT.

Az Országos Választási Bizottság honlapján közzétett tájékoztató szerint május 30-án, azaz most vasárnap a Hercegszőlősi járásban megismételt választást tartanak. A járás lakói ekkor fogják megválasztani a járást ténylegesen irányító 13 tagú tanácsot. Amint arról már írtunk, a május 16-ai választáson a hihetetlennél is hihetetlenebb „hiba” történt, hiszen a 6 jelölőlistát tartalmazó szavazólapra kétszer is felkerült a HDZ neve, a 2-es és a 4-es sorszám alá is (a 2-es sorszám alatt a Domovinski pokret nevű pártnak kellett volna szerepelnie), ami az Országos Választási Bizottság tájékoztatása szerint „megtéveszthette a szavazókat”, ezért meg kell ismételni a választást.

Horvát Krisztián listavezető: „Az ellenfeleink szavazói most vasárnap is el fognak menni választani, ezért fontos, hogy menjenek el a mi szavazóink is. Még megnyerhetjük a választást!”

– Ha a járási tanácsban többséget fogunk alkotni, felügyelhetjük a járás vezetőit. Tudom, hogy mindenkinek elege van már a kampányból és a sok mocskolódásból, de arra kérem a járás lakosságát, ne bízzák másokra a döntést, hiszen most az a tét, hogy kik képviseljék falvainkat a járási tanácsban. Nem mindegy, hogy lesz-e Csúzáról, Sepséről, Kőből, Vörösmartról vagy Karancsról képviselő, vagy nem. Ha mi nem juttatjuk be a saját embereinket, akkor bizony képviselet nélkül maradnak falvaink, és nem lesz kihez fordulnunk problémáink megoldása érdekében, nem lesz, aki közbenjárjon ügyeinkben, hiszen tudjuk jól, hogy a járás vezetése a helyi választmányokat is eltörölte – nyilatkozta lapunknak Horvát Krisztián, az egység listájának vezetője, aki hozzátette, hogy ellenfeleik szavazótábora biztos ott lesz vasárnap az urnáknál, ezért nagyon fontos, hogy legyenek ott azok is, akik változást szeretnének.

- Reklám -

Miért fontos a járási tanács?

A tanács a járás legfontosabb testülete, hiszen az elöljáró döntéseit a tanácsnak kell elfogadnia. Tehát a tanács kontrollt gyakorol az elöljáró felett, ahogyan országos szinten a parlament a mindenkori kormány felett. A Hercegszőlősi járás tanácsa, képviselő-testülete 13 tagot számlál, ám semmilyen garancia nincs arra, hogy ebbe a 13 fős testületbe minden faluból bejusson valaki. Éppen ezért fontos, hogy támogassuk Horvát Krisztián listáját, hiszen azon arányosan vannak képviselve településeink.