Van utánpótlás a haraszti tűzoltóknál

0
183
10-dvd-hrastin-018

A helyi tűzoltóegylet 1925-től működik, jelenleg 66 aktív tagja van. Rengeteg fiatal csatlakozott az egyesülethez, hogy egyszer majd belőlük is tűzoltó válhasson.

Nyolcvanöt éve már annak, hogy a szlavóniai Haraszti településen megalakult az önkéntes tűzoltóegylet. Több nemzedék életében töltött be fontos szerepet, és ennyi év eltelte után is aktívan működik, sőt mi több, az utánpótlás miatt sem kell aggódniuk, hiszen a tagok több mint a fele ebbe a kategóriába tartozik. Az egyesület titkára, Kelemen Melánia egyéb feladatai mellett a 6-12 éves korosztály parancsnoka is. Ő négy éve lépett be az egyesületbe. Azóta elvégezte a szükséges tanfolyamot, és folyamatosan jár továbbképzésekre, ugyanis nagyon megszerette ezt a tevékenységet. Az pedig külön öröm számára, hogy a gyerekek körében is népszerűségnek örvend.

Gyakorlóteret szeretnének létrehozni

Két hete az egyesület megtartotta évi közgyűlését, ahol az elmúlt időszakról számoltak be, valamint az idei tervekről tanácskoztak.

– Terveink között szerepel egy gyakorlótér létrehozása, ahol a gyerekek játékos módon tanulhatnának. Emellett a kis tűzoltók számára egy gyermektalálkozót is szerveznénk. Én a 6-tól 12 éves korosztály parancsnoka vagyok, hetente 2-3 alkalommal is összejövünk és gyakorlunk. Az egyesületnek a jövőben sem lesznek gondjai az utánpótlással – nyilatkozta lapunknak Melánia.

Önkéntes tűzoltóegyletek sok helyen működnek, de míg egyeseknek már csak múltjuk van, mások sikeres jövő elé néznek. Utóbbiak közé sorolható a haraszti egyesület is, ők ugyanis jeleskednek az egyik legfontosabb téren: nagyon fontosnak tartják az utánpótlás-nevelést.

10-dvd-hrastin-029

Nemrég tartották meg közgyűlésüket, ahol terveikről is beszámoltak