Ünnepi rajz- és esszépályázat a magyar zászló és címer ünnepére

0
152

A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, így összetartozásunk egyik legfontosabb ünnepéül március 16-át jelölte ki.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, amely az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára pályázatot hirdet. A pályázók – a Magyar zászló és címer témakör mellett – a magyar történelem kiemelkedő alakjainak, így Hunyadi János erdélyi vajda és főkapitány, Báthory István erdélyi fejedelem, Márton Áron erdélyi katolikus püspök, Hajós Alfréd olimpiai bajnok úszó, Gróf Esterházy János, a felvidéki magyarság kiemelkedő mártírpolitikusa életének évfordulóihoz kapcsolódó témakörökben is benyújthatják munkáikat.

A pályázatok kiírására rajz és esszé műfajban kerül sor. A rajzpályázat esetében hét, míg az esszépályázat esetében három korcsoportban hirdetnek majd győzteseket. A műveket az alábbi címekre küldhetik a pályázók: NEMZETSTRATÉGIAI KUTATÓINTÉZET, 1368 BUDAPEST, PF.: 178. rajz@nski.gov.hu, essze@nski.gov.hu.

- Reklám -

A művek beérkezési határideje 2021. március 05., péntek déli 12.00 óra.

(karpat.in.ua)