Ünnepi rajz- és esszépályázat

0
45

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is pályázatot írt ki Ünnepi rajz- és esszépályázat a magyar címer és zászló megünneplésére címmel a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára.

A Magyar Országgyűlés 2018. november 27-én, II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé történő megválasztásának 315. évfordulója alkalmából a 2019-es esztendőt Rákóczi-emlékévvé nyilvánította, ezért ebben az évben az emlékévhez kapcsolódóan a pályázók nem csak a Magyar zászló és címer, hanem az Istennel a hazáért és a szabadságért! témakörben, illetve két műfajban (rajz és esszé) is benyújthatják pályamunkáikat.

A rajzpályázat esetében hét, az esszépályázat esetében három korcsoportban lehet pályázni.

Egy pályázó egy műfajban egy pályázatot nyújthat be.

A postai úton beküldött pályamű hátoldalán vagy az elektronikusan elküldött pályázat esetében az e-mail szövegében kötelező jelleggel fel kell tüntetni a pályamű címét, a pályázó nevét, a pályázat műfaját, a pályázó korcsoportját, a pályázó elérhetőségét, a felkészítő tanár nevét (amennyiben van), a tanintézmény megnevezését és e-mail elérhetőségét, a diaszpóra szervezet vagy magyar iskola nevét és e-mail elérhetőségét.

A pályázattal kapcsolatos további információk ide kattintva tekinthetők meg.