Ünnepélyes keretek között öntötték össze a búzát a gazdák Nemeshanyban

0
123

A Veszprém megyei Nemeshanyban tartották meg a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program részeként a Kárpát-medencei Összeöntés Ünnepét. Az ünnepségen magyarságunkat Szabó Attila, a HMDK Gazdakör elnöke képviselte. A kenyér elkészítéséhez szükséges kovászt Varga Gábor, a szervezet alelnöke adományozta.

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű programot.

A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence segítőkész magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a Magyarország határain belül és túl élő rászoruló magyar gyermekek ellátására fordítsák. A MAGOSZ és a NAK idén Nemeshanyban, a Csizmadia Vízimalom területén tartotta meg a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program részeként a Kárpát-medencei Összeöntés Ünnepét.

Az eseményen köszöntőt mondott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Jakab István, a MAGOSZ és Győrffy Balázs, a NAK elnöke, Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, valamint Gergely István, a Magyarok Kenyere Alapítvány kuratóriumának erdélyi tagja. A beszédek után a búza szentelése, megáldása, majd látványőrlés szerepelt a programban.
Az ünnepségen magyarságunkat Szabó Attila, a HMDK Gazdakör elnöke képviselte. A kenyér elkészítéséhez szükséges kovászt pedig Varga Gábor, a gazdakör alelnöke adományozta.

A Magyarok Kenyere program a közelgő augusztus 20-i államalapítási ünnep előkészítéséhez járul hozzá, hiszen a kenyér tisztelete összefogja a magyarokat, kifejezve a világban élő magyarság egységét.

Az összeöntés ünnepével az adományozás nem zárult le, a szervezők valamennyi megyében és a határon túl is még augusztus végéig várják a felajánlásokat a kijelölt búzagyűjtő pontokon.