Ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia állandó bizottsága

0
60

Múlt szombaton Budapesten ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) Állandó Bizottsága (ÁB). Az ülésen Horvátországot Hordósi Dániel új régióelnök képviselte.

A Magyar Ifjúsági Konferencia a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztető fóruma, amely a magyar kormány kezdeményezésére 1999-ben, széleskörű magyarországi és határon túli magyar szervezeti részvétellel alakult meg.

A MIK évente két konferenciaülést és négy állandó bizottsági (elnökségi) ülést tart, utóbbi a két konferenciaülés közötti időszakban a legfőbb döntéshozó szerv, amelyet a régióelnökök alkotnak. Az Állandó Bizottság legutóbb a múlt hét végén ült össze Budapesten, ahol bemutatkozott régiónk új szervezeti képviselője, Hordósi Dániel, aki a HMDK nevében a horvátországi magyarságot képviseli az ifjúsági szervezetben.

– Az ülésen rövid tájékoztatást adtam a horvátországi magyarság aktuális helyzetéről, a bennünket érintő problémákról. A tanácskozáson a MIK-et érintő kihívásokról, a szervezet  jövőjéről tárgyaltunk. Az új elnök, Veres Márton támogatásáról biztosította közösségünket. Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is tartalmas együttműködésre számíthatunk, amiből a horvátországi magyarság csak profitálhat – mondta Hordósi Dániel.