Újabb fejlesztések! Megkezdődött a gázvezeték kiépítése Kiskőszegen

0
48

Kiskőszegen (Batina) a vízvezeték és az elektromos hálózat modernizációja után a településfejlesztés egy következő lépéseként a gázvezeték építése is megkezdődött.

Kiskőszegen, a település földrajzi adottságaiból fakadóan nem egyszerű feladat az infrastruktúra kiépítése. Ezért sokáig nagy gondot okozott az ivóvízellátás, de mára a HMDK és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk jóvoltából végre sikerült minden utcába eljuttatni a vezetékeket. A további fejlesztéseket a 2020-ban kialakult koronavírus-helyzet sem szakította meg, így megtörtént az alacsonyfeszültségű elektromos hálózat modernizálása, folyamatosan végezték az energiatakarékos világítótestek felhelyezését és a vezetékek áthelyezését is a régi faoszlopokról az újakra. 

A napokban egy szintén régóta várt beruházás kivitelezése is megkezdődött a faluban, ez pedig a gázvezeték kiépítése, mely a település minden utcájába eljut majd.

- Reklám -

– Régi álmunk volt Kiskőszegen, hogy településünkre bevezessék a vezetékes földgázt, ami nagyban megkönnyíti majd a falu lakosainak életét, hiszen az a háztartásokban számos módon használható. Ez nem az utolsó nagyszabású projektünk, viszont egy darabig az utolsó olyan, ami az utcák felásásával jár. A járás többi településén ezeket a munkálatokat már öt évvel ezelőtt elvégezték, ezért éppen ideje volt már, hogy hozzánk is elérjen a gázvezeték – mondta Sipos Sándor, a Darázsi járás magyar elöljáró-helyettese, aki hozzátette, kitartó munkájuknak köszönhetően szerencsére sikerült kilobbizniuk a beruházást.

A munkálatok már meg is kezdődtek, a projekt vezetői időt és fáradtságot nem kímélve dolgoznak azon, hogy ez a terv minél előbb megvalósulhasson. Addig is kérik a lakosoknak a munkálatokkal kapcsolatos türelmét és megértését.