Új koreográfiát tanul a tánccsoport

682

A Várdaróc Magyar Kultúregyesület Gerle gyermektánccsoportjának tagjai pár hónapja szorgalmasan tanulják az új koreográfiát. Az új tánccal február 28-án, a várdaróci Kakasütésen lépnek majd föl először.

A Várdaróc Magyar Kultúregyesületben pár évvel ezelőtt kezdtek el utánpótlás-neveléssel foglalkozni, megalakítva a Gerle gyermektánccsoportot. Időközben egy részük kinőtte a „gyermek“ kategóriát, így ők külön együttest alkotva már a középső csoportban táncolnak tovább. A gyermektánccsoporthoz pedig folyamatosan csatlakoztak az új tagok, így ismét egy szép létszámú csoport alakult ki, amelynek tagjai pár hete már szorgalmasan tanulják az új koreográfiát Andócsi Líviával, a csoport új vezetőjével.

Lívia elmondta, hogy Ognje-nović Zsuzsanna tanárnő szakmai tanácsai mellett egy olyan táncot állított össze, amelybe játékos népi elemeket is bevont.

– Egy egyszerűbb lépéssorból álló koreográfia mellett döntöttem, hogy a néptánccal még csak most ismerkedő gyerekeknek is könnyű legyen elsajátítani – mondja Andócsi Lívia.

Az egyesületnek az a célja, hogy a most kezdő gyerekekkel is megszerettessék a népi táncot és a népzenét. Különböző foglalkozásokat is szerveznek számukra. A próbákra és fellépésekre járást pedig kirándulásokkal, színházlátogatásokkal jutalmazzák. A hét végén pedig egy, a szülőkkel közös szalonna- és kolbászsütést is szerveztek, amellyel a közösséghez való tartozás érzését szerették volna erősíteni.