Új könyvekkel gazdagodott a kopácsi könyvtár

0
252

A kopácsi Arany János Kultúregyesület a Bellyei járás támogatásából ötven, általános iskolásoknak szánt házi olvasmánnyal bővítette könyvállományát.

A kopácsi falukönyvtár az 1991-95-ös honvédő háború előtt gazdag könyvállománnyal rendelkezett, mintegy 5000 kötet közül válogathattak az olvasni szerető lakosok. A háborút a könyvtár is megsínylette, az állomány jelentős része odaveszett. Ma kb. 1500-2000 könyv áll az olvasók rendelkezésére.

A kopácsi Arany János Kultúregyesület vezetői úgy döntöttek, a Bellyei járás támogatásából bővítik a könyvállományt. Mivel a laskói általános iskola könyvtára sem elégíti ki teljes mértékben a szükségleteket, ezért olyan könyveket vásároltak, amelyekre szükségük van a diákoknak – ötven, általános iskolásoknak ajánlott házi olvasmánnyal gazdagították az állományt.

A kultúregyesület a közelmúltban elvégezte a könyvtárterem felújítását is, ezt szintén a Bellyei járásnál megpályázott összegből finanszírozták.

Varga József, a kultúregyesület elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, szeretnék még jobban kihasználni a könyvtárterem adta lehetőségeket, interaktív előadásokat, könyvbemutatókat rendeznének ott a jövőben.