Új könyvek érkeztek a Horvátországi Magyarok Központi Könyvtárába

339

A Pélmonostori Városi Könyvtár, melynek szerves része a Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára, folyamatosan bővíti könyvállományát. Idén újabb 300 magyar nyelvű könyvet szereztek be.

A Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára mindig nagy hangsúlyt fektet az új könyvek beszerzésére. Ennek érdekében folyamatosan figyelik a különböző pályázatokat. Legutóbb a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatán nyertek 700 ezer forintos támogatást magyar nyelvű könyvek vásárlására. Ezen kívül a Márai-programban is részt vesznek, ahonnét további 250 példányt sikerült beszerezniük az idén.

– Nagyon örülünk, hogy az anyaország fontosnak tartja a külhoni magyar könyvtárak támogatását. Manapság már egyre nehezebb az olvasókat bevonzani a könyvtárba „versenyképes” könyvgyűjtemény nélkül. Éppen ezért igyekszünk mindig olyan könyveket beszerezni, amelyek követik az aktuális trendeket. Legújabb projektünk keretében könyvsarkokat hozunk létre a magyar óvodákban, így ezúttal több új gyerekkönyvet is beszereztünk – mondta Rabbi Zsolt, a központi magyar könyvtár vezetője, aki hozzátette, hogy a vörösmarti óvodában működő olvasósarok mintájára az eszéki magyar iskolaközpont óvodásait is meglepték egy könyvsarokkal, ami letéti állománynak minősül.

A Pélmonostori Városi Könyvtár és a Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára ezúton is köszöni a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását.