Új igazgatója van a laskói általános iskolának Kelemen Viktória személyében

281

Január 8-án lép hivatalába Kelemen Viktória, akit Kovačević Anna nyugdíjba vonulását követően neveztek ki a Laskói Általános Iskola élére.

Kelemen Viktóriát az iskolabizottság (iskolaszék) választotta meg igazgatónak, Fuchs oktatási miniszter előzetes jóváhagyásával, így január 8-án megkezdheti a laskói tanintézmény igazgatását. Kovačević Anna két mandátumban, több mint 10 éven át vezette a drávaszögi magyar oktatás egyik „zászlóshajóját”.

– Megtiszteltetés volt ellátni ezt a feladatot, és sok sikert kívánok az utódomnak is ehhez a munkához. Nagyon sok mindent sikerült megvalósítani az elmúlt években, de azért még van tennivaló. Viktória pedig mindenképpen számíthat a támogatásomra. Ami engem illet, egy pihenési időszakot követően mindenképpen szeretnék az oktatás körforgásában maradni és a tapasztalataimmal tovább szolgálni a közösséget – mondta Kovačević Anna, aki egy rendkívül nehéz és kihívásokkal teli időszakban vette át a nagy múltú intézmény vezetését, és ismereteit, szakmai tapasztalatait a laskói iskola és tagozati iskolái fejlesztésére, az oktatás színvonalának növelésére, a diákok, szülők és az ott dolgozók javára fordította.

A Laskói Általános Iskola vezetése, annak két tagozati iskolájával együtt pedig Kelemen Viktória diplomás osztálytanító feladata lesz a következő ciklusban. Viktória anyanyelvápolóként kezdte szakmai pályafutását, majd az eszéki magyar iskolaközpontban dolgozott osztálytanítóként, összesen 12 évnyi tapasztalattal rendelkezik az oktatás területén. Emellett a laskói közösségi élet aktív szereplője, rendszeresen részt vett a falu civil szervezeteinek a munkájában, azok kulturális rendezvényeinek lebonyolításában és szervezésében, valamint a Bellyei Járási Tanácsnak is tagja.

– E kinevezésnek köszönhetően visszatérek a szülőfalumba, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy annak nagy múltú iskoláját fogom igazgatni. Még korai lenne beszélni az előttem álló feladatokról, de az biztos, hogy folytatni fogom elődöm munkáját, és igyekszem megszolgálni a bizalmat – nyilatkozta lapunknak Kelemen Viktória.

A laskói a négy magyar tannyelvű általános iskola egyike Horvátországban, amelynek közösségmegtartó szerepe megkérdőjelezhetetlen. A magyar nyelvű oktatás ugyanis a horvátországi magyarság egyik legfontosabb tartópillére.