Učinkovita je metoda Pető u Hrvatskoj

14

Program razvoja, koji je trajao tri tjedna u Kopačevu, Fakulteta Pető András Sveučilišta Semmelweis, sa sjedištem u Budimpešti, u suradnji s Forumom mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj (FMPDH), uspješno je završen prošloga petka.

Djelatnici, u svijetu visoko priznatog Fakulteta Pető András Sveučilišta Semmelweis, sa sjedištem u Budimpešti – prije Institut Pető – u suradnji vlade Mađarske i tajništva nacionalne politike, te Zaklade Bethlen Gábor, organiziraju po cijelome Karpatskom bazenu konduktivan razvoj, rehabilitaciju i habilitaciju invalidne djece i odraslih.

Razvojni program proveden je na više lokacija u Zakarpatskoj oblasti, Transilvaniji, oblasti Felvidék i u Vojvodini, a u Hrvatskoj izravni partner Instituta Pető je Forum mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj.

Kristijan Palinkaš, voditelj ureda FMPDH za naš list izjavio je, kako je velika čast za strukovnu organizaciju biti partner ovako izvrsnog programa i, ovim putem, zahvaljuje vladi Mađarske, Tajništvu nacionalne politike Mađarske, te Zakladi Bethlen Gábor, što su to omogućili. Sadašnji trotjedni program i ovoga puta organiziran je u Kopačevu.

-Povratne informacije, kako suradnice za rehabilitaciju tako i pacijenata su pozitivne, dakle možemo reći, da su sudionici mogli iskusiti važnost programa i postignuta poboljšanja tijekom trotjedne rehabilitacije. Na sadašnjoj rehabilitaciji sudjelovalo je nekoliko polaznika proljetnog programa, no bilo je i novo prijavljenih. Prema povratnim informacijama, postoji daljnja potražnja za metodom, stoga vjerujemo da će se nastaviti – rekao je Kristijan Palinkaš.

Prijevod: Šandor Jakab

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.