U Rijeci je nastupila dječja plesna skupina iz Belog Manastira

0
4

U okviru DZMH ogranka Beli Manastir dječja plesna skupina Csillagszemű je na poziv mađarske udruge iz Rijeke nastupila u Vili Anna.

DZMH ogranak Beli Manastir i Mađarska katolička žena – Baranja prije dvije godine pokrenuli su sekciju za očuvanje mađarske kulture i jezika pod nazivom Csillagszemű, a nedugo zatim od djece koja su posjećivala tu sekciju, nastala je folklorna skupina. Od tada djeca požrtvovno uče plesove i dječje igre pod vodstvom odgajateljice Emeše Ferenc Ilić. Dosada su već više puta nastupali, te su ove godine uveličali i centralnu proslavu DZMH povodom 20. kolovoza, Dana svetog Stjepana.

Prošlog vikenda su zahvaljujući pozivu DZMH Primorsko-goranske županije nastupili u riječkoj Vili Anna, prikazali su produkciju plesa, pjevanja i recitacija.

- Reklám -

U izjavi za naš list Emeša Ferenc Ilić rekla je kako su jako sretni što se mogu predstaviti i Mađarima u Rijeci, pljesak gledateljstva koje rijetko viđa mađarski ples i ponovni izlazak na pozornicu djecu potiče na daljnji rad. Dječja plesna skupina iz Belog Manastira u Rijeci je nastupila pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine, tamošnja udruga ih očekuje nastupiti i nagodinu.