Tisztújító közgyűlés a kopácsi tűzoltóknál

0
41

A hétvégén tartotta meg tisztújító közgyűlését a kopácsi önkéntes tűzoltó-egyesület. A járványügyi előírások miatt az ülésre csak a tagságot hívták meg. A beszámolókat követően megválasztották az új vezetőséget.

Kopácson 1892-ben alakították meg az önkéntesekből álló tűzoltóegyletet. Az egyesület kisebb megszakítások mellett 1991-ig nagyon aktív tevékenységet folytatott, és hetvennél is több tagot tartottak nyilván. Mint minden egyesület, így a tűzoltók szervezete is a háborús évek után, 1998-ban folytathatta a munkáját. Pár évvel ezelőtt pedig vezetőségváltásra is sor került, ami után igyekeztek újra fellendíteni az egyesületi életet. Részt vállalnak a település közösségi életében, rendezvények szervezésében. Jó kapcsolatokat ápolnak más tűzoltószervezetekkel.

A hét végén tartott közgyűlésen a beszámolókat követően megválasztották az új vezetőséget, amelynek mandátuma öt évre szól. Elnöknek ismét Cickai Csabát választották, a parancsnok Fica József lett, míg a titkár Molnár György. Majd okleveleket adtak át a tűzoltóvizsgát tett tagjaiknak.

- Reklám -

– Az elmúlt év a tagság megerősítéséről szólt. Több új tagunk is lett, több fiatal is csatlakozott, aminek különösen örülünk, hiszen az a célunk, hogy nagy múltú egyesületünknek minél több fiatal tagja legyen, akik továbbviszik a hagyományt  – mondta Cickai Csaba, aki hozzátette, hogy ami a következő időszak terveit illeti, szeretnének egy tűzoltókocsit beszerezni, valamint az 1961-ben épült tőzoltószertárat korszerűsíteni, vagy ha lehetővé válik, a helyébe újat építeni, e téren a Bellyei járás, illetve Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk segítségére számíthatnak.