Tengerhez, magyar! – kiállítás és író-olvasó találkozó Pécsett

331

„Tengerhez, magyar!” címmel tartottak kiállítást és író-olvasó találkozót a költészet napja alkalmából a hétvégén a pécsi Pannon Magyar Házban.

A pécsi székhelyű Határokon Túli Magyarságért Alapítvány sok más rendezvénye mellett minden évben megünnepli a magyar költészet napját. Idei rendezvényük témája a tenger volt, melynek apropóján egy horvátországi magyar költő, Viola Éva volt a vendég, akinek a munkásságát nagyban meghatározza a tenger, illetve Fiume városa. Az ő versein kívül a  HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei, fiumei székhellyel működő szervezet alkotóműhelyének a darabjait is magával hozta a rendezvényre, melyeket a Pannon Magyar Házban állítottak ki.

– Nagyon örülök, hogy immár második alkalommal lehetek Pécsen, és bemutathatom műveimet az itteni közönségnek. Külön öröm számomra, hogy magammal hozhattam a fiumei magyar alkotóműhelyben készült csodás festményeket is, melyek témája a tenger. Ami az itt bemutatott verseimet illeti, igyekeztem összeszedni a hozzám és a tengerhez legközelebb álló műveimet, és egy röpke órára tengerparti hangulatot varázsolni ide, Pécsre – mondta Viola Éva, aki hozzátette, ezúton is köszöni a meghívást, illetve az esemény moderátorának, Minorics Tünde etnográfusnak a közreműködést.

A rendezvényen részt vett dr. Bokor Béla, a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Prosszer-Horvatin Szanella, a HMDK országos szervezetének titkára is.