Telt házas lesz a vörösmarti Bormaraton – A hétvégén minden út Vörösmartra vezet

0
129

A hétvégén kerül sor a Drávaszög legnagyobb borászati rendezvényére, a vörösmarti Bormaratonra. Az online jelentkezés lezárult, most már csak a helyszínen lehet benevezni.

A bormaraton elnevezésű rendezvény népszerűsége sorra dönti meg a rekordokat, már két héttel előtte több mint 1000 fő regisztrált a versenyre, azóta pedig ez a szám tovább nőtt és elérte az 1500-at. Az online regisztráció hétfőn le is zárult, most már csak személyesen lehet majd jelentkezni az esemény napján.

Ami az úgynevezett prémiummaratont illeti, pénteken 16 órától van lehetőség regisztrálni a legjobb borok kóstolására, míg a másnapi, fő versenyszámra szombaton reggel 10 órától lehet jelentkezni. A rendezvény látogatóit gazdag kulturális és szórakoztató program is várja, ezért azoknak is érdemes kimenniük a rendezvényre, akik esetleg nem kedvelik a borokat, csupán kikapcsolódnának egy kicsit.

- Reklám -

– Rendezvényünk iránt óriási az érdeklődés. Csak online több mint 1500 regisztráció érkezett, de szombaton egész nap jelentkezhet majd az, aki indulni szeretne a „futamon”. Kiemelném, hogy a rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek emberek, ráadásul nem egyesével, hanem 20-30 fős csoportokban, de Európa számos országából is jönnek majd maratonozók. Több neves cég is úgy döntött, hogy a bormaratonon fogja tartani a csapatépítőjét, ami annak a bizonyítéka, hogy komolyan veszik a rendezvényünket – mondta Horvát Krisztián szervező, aki hozzátette, hogy a bormaraton a járás és Horvát-Baranya turizmusának a hírnevét is öregbíti.

Az esemény főszervezője a vörösmarti Szurdok Egyesület, társszervezője a HMDK. A rendezvény nem jöhetne létre a magyar és a horvát kormány támogatása nélkül, de lebonyolítását számos drávaszögi és eszéki cég, köztük a Belje Rt., valamint a Hercegszőlősi járás is anyagilag támogatja. A Vörösmarti Bormaraton rendezvény a Minorities as bridges between communities elnevezésű projekt, 2014-2020-as Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásának keretében valósul meg, „Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak” szlogennel. A megjelent tartalomért kizárólag a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége felel, nem tükrözi az Európai Unió és irányító testületének az elveit.