Tartalmas nap Szentlászlón

0
537
szentlászló2

A szlavóniai Szentlászló képviselői a hét végén részt vettek magyarországi testvértelepülésük, a Baranya megyei Szentlászló Német nemzetiségi nap elnevezésű rendezvényén.

szentlaszlo

A szlavóniai Szentlászló település több éve testvértelepülési kapcsolatot ápol a magyarországi Baranya megyében levő Szentlászlóval. A két település képviselői rendszeresen részt vesznek egymás rendezvényein. Legutóbb a szlavóniai magyar faluból utazott egy csapat a Kaposvár és Szigetvár között fekvő, alig több mint nyolcszáz fős településre.

– Nagy örömmel vett részt a német nemzetiségi napon az iskolánk anyanyelvápoló óráira járó diákok egy része, nyugdíjas egyesületünk, valamint az Ernestinovói járás Magyar Kisebbségi Önkormányzatának képviselői. Egy tartalmas, programokban gazdag napot töltöttünk Szentlászlón, ahol testvértelepülésünk képviselőinek szívélyes vendéglátásában volt részünk ezúttal is – mondta Kelemen Dezső, a szentlászlói HMDK-alapszervezet elnöke, az Ernestinovói járás Magyar Kisebbségi Önkormányzatának alelnöke.

szentlaszló