„Szülőföldön magyarul” – módosul a benyújtási határidő

0
91

A járványveszély következtében kialakult helyzet miatt a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) kérelemmel fordult a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez a Szülőföldön magyarul pályázatok benyújtási határidejének meghosszabbítása érdekében.

A kérelemre a következő választ kapta a HMPF:

„A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.  a szomszédos országokat is érintő járványügyi helyzetre való tekintettel kezdeményezte a 2019/2020-as tanévre meghirdetett Szülőföldön magyarul program esetében a támogatási kérelmek benyújtási időszakának meghosszabbítását a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottságnál.

- Reklám -

A Bizottság döntését követően az érdekelteket haladéktalanul tájékoztatjuk a részletekről.

Ez azt jelenti, hogy a szülők a támogatási kérelmeket a tervezett határidő – 2020. április 25. – után is be tudják nyújtani. Az új határidőt a Bethlen Gábor Alap Bizottsága hivatalos döntését követően jelezni fogjuk.”

Pálinkás Krisztián, a HMPF irodavezetője elmondta, tekintettel arra, hogy a posta csökkentett kapacitással dolgozik és lakóhelyelhagyási tilalom van érvényben, azt javasolják a szülőknek, hogy a kérelmek beadását a későbbiekre halasszák.

A HMPF irodája ügyfeleket a továbbiakig sem tud fogadni.

Akik viszont már elkészítették a kitöltött és aláírt Szülőföldön magyarul adatlapokat és azok mellékleteit, és át szeretnék adni, javasolják, hogy azokat Andócsi Lívia otthoni címére küldjék:

Andocsi Livija, Petefi Šandora 91., 31327, Vardarac.

Azoktól az iskoláktól, pedagógusoktól pedig, akik összegyűjtik a kitöltött adatlapokat, a későbbiekben előzetes egyeztetést követően fogják átvenni, és minden esetleges változásról a jövőben is tájékoztatni fognak.

A HMPF iroda munkatársai 9-13 óráig a 091-1515-003-as és a 098-282-102-es mobilszámon és a
pedagogus-forum@os.t-com.hr e-mail-címen érhetők el.